Reviews
Διαβάζετε
Campfire Stories
0

Campfire Stories

από 14/03/2018

Σκοτεινές Ιστορίες

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Campfire Stories» είναι μια σπονδυλωτή ταινία τρόμου στην οποία ένας τρομακτικός δασοφύλακας διηγείται ανατριχιαστικές ιστορίες τρόμου σε τρεις νέους που χάθηκαν στο δάσος.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2001

Σκηνοθεσία

Bob Cea, Andrzej Krakowski

Παραγωγή

Andrzej Krakowski, John Scaccia

Σενάριο

Bob Cea

Ηθοποιοί

Jamie-Lynn Sigler, John Hensley, Joshua Harto

Μουσική

Don Oriolo, Lance Quinn, Christopher L. Stone

Εταιρείες Παραγωγής

Campfire Stories Inc., Felix the Cat Productions Inc.

Μεταφρασμένος Τίτλος

Σκοτεινές Ιστορίες

Σλόγκαν

Gather round the fire... for the last night of your life.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

95 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Άλλη μια σπονδυλωτή ταινία τρόμου από τις πολλές που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Στο «Campfire Stories» συναντάμε τρεις ξεχωριστές ιστορίες τρόμου οι οποίες αφηγούνται από έναν δασοφύλακα σε τρεις νέους (2 αγόρια και 1 κοπέλα) τη νύχτα στο δάσος με την απαραίτητη φωτιά αναμμένη. Ξεπερνώντας το εμφανές κλισέ της διήγησης καθώς και το τυπικό, χιλιοεπαναλαμβανόμενο background για το πώς βρέθηκαν εκεί οι νεαροί ακροατές (έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου τους) ας εξετάσουμε τις ιστορίες που είναι και το ζουμί της υπόθεσης.

Στην πρώτη ιστορία παρακολουθούμε την απόδραση ενός φρενοβλαβή από ένα άσυλο όπου πραγματοποιούνταν φρικτά βασανιστήρια στους ασθενείς. 20 χρόνια μετά ο τύπος εργάζεται ως επιστάτης σ’ ένα σχολείο και πέφτει θύμα βίαιης κακομεταχείρισης από μια ομάδα μαθητών. Θα τους εκδικηθεί όμως αργότερα με αιματηρές μεθόδους βγαλμένες από το παρελθόν του στο άσυλο.

Στη δεύτερη ιστορία ένας ινδιάνος σχετικά μεγάλης ηλικίας σκοτώνεται από τρεις νέους εγκληματίες (2 άντρες και 1 γυναίκα) οι οποίοι απολαμβάνουν την ινδιάνικη πίπα του στο τροχόσπιτό του. Γρήγορα όμως θα βιώσουν τις εφιαλτικές επιδράσεις της με εντελώς απρόβλεπτες συνέπειες για όλους!

Στην τρίτη ιστορία δύο νεαρά ζευγάρια οργανώνουν κάτι σαν ερωτικό παιχνίδι στο σπίτι της πεθαμένης γιαγιάς μίας από τις κοπέλες. Το βράδυ όμως πρόκειται να εξελιχθεί εφιαλτικά και ιδιαίτερα αιματηρά για τους νέους.

Αξιολογώντας τις ιστορίες του «Campfire Stories» θα έλεγα ότι η πρώτη είναι προβλέψιμη και αδιάφορη ενώ η δεύτερη αν και είναι ενδιαφέρουσα σαν ιδέα, τελικά χαντακώνεται από την κάκιστη ηθοποιία και τα κωμικοτραγικά εφέ. Η τρίτη όμως ιστορία είναι πολύ πιο σοβαρή, διαθέτει σκοτεινή ατμόσφαιρα, οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της είναι αξιοπρεπείς και η απροβλεψιμότητά της την κάνει να ξεχωρίζει εύκολα από τις υπόλοιπες. Δυστυχώς όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Τα σκηνοθετικά προβλήματα είναι πολλά και εμφανή στο μεγαλύτερο μέρος του φιλμ. Ο δασοφύλακας που διηγείται τις ιστορίες προσπαθεί να φανεί τρομακτικός αλλά και κωμικός ταυτόχρονα. Δεν είναι άσχημη η παρουσία του αλλά δεν αποτελεί και κάτι ιδιαίτερο. Σίγουρα έχουμε δει καλύτερες και πιο εμπνευσμένες περιπτώσεις αφηγητών ιστοριών σε σπονδυλωτές ταινίες τρόμου. Υπάρχει και μια ξεκάρφωτη συμμετοχή του punk συγκροτήματος «Misfits» προς το τέλος του φιλμ που δεν προσφέρει τίποτα πέρα από λίγη ηχητική έκρηξη.

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Το εμπνευσμένο τέλος της δεύτερης ιστορίας. Αν ήταν πιο προσεγμένο και το υπόλοιπο μέρος θα είχαμε σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Όλη η τρίτη ιστορία. Έχει πολλά σκοτεινά και ανατριχιαστικά μέρη που τρομάζουν.

Photos

campfire stories review

campfire stories 2001

Posters

campfire stories

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Imdb

Θετικά

Περιστασιακά σκοτεινή ατμόσφαιρα – ειδικά στην 3η ιστορία η οποία είναι και η μόνη που φτάνει σε υψηλά επίπεδα σεναριακά και σκηνοθετικά.

Αρνητικά

Προβληματική σκηνοθεσία με φανερά στοιχεία ερασιτεχνισμού, άθλια εφέ, εξαιρετικά άνισες ιστορίες με μόνο μία να παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Μόνο για φανατικούς λάτρεις σπονδυλωτών ταινιών τρόμου και αρκετά ανεκτικούς στον ερασιτεχνισμό θεατές.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.