Reviews
Διαβάζετε
Don’t Deliver Us From Evil
0

Don’t Deliver Us From Evil

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Don’t Deliver Us From Evil» δύο κορίτσια νεαρής ηλικίας, που τα συνδέει μία απαράμιλλη παιδική φιλία, αποφασίζουν να κάνουν το κακό, συνάπτοντας υπόγειες πνευματιστικές συμφωνίες και εξουδετερώνοντας όποιον στέκεται εμπόδιο στον δρόμο τους, χωρίς ίχνος ενοχής.

Χώρα

Γαλλία

Έτος

1971

Σκηνοθεσία

Joël Séria

Παραγωγή

Bernard Legargeant, Ken Legargeant, Romaine Legargeant, Joël Séria

Σενάριο

Joël Séria

Ηθοποιοί

Jeanne Goupil, Catherine Wagener

Μουσική

Claude Germain, Dominique Ney

Εταιρείες Παραγωγής

Société Générale de Production, Productions Tanit

Πρωτότυπος Τίτλος

Mais ne nous délivrez pas du mal

Σλόγκαν

At First It Was Just a Game.

Γλώσσα

Γαλλικά

Διάρκεια

1 Ώρα και 42 Λεπτά (102 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτό το άγνωστο για πολλούς αριστούργημα από την Γαλλία, έχει γυριστεί στις απαρχές της δεκαετίας του ’70. Αυτό γιατί η ψυχολογική ωμότητα και η κυνικότητα, που το χαρακτηρίζουν, είναι δύσκολο να περιγραφεί. Δύο νεαρά κορίτσια χωρίς ίχνος παιδικότητας, ενώ θα έπρεπε να τα ενδιαφέρουν πολύ πιο αγνά πράγματα και αθώες καταστάσεις, επιλέγουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του κακού, της αληθινής εκμετάλλευσης του οτιδήποτε προκειμένου να φτάσουν στον τελικό τους στόχο.

Horror Trivia
Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα σε μια περίπτωση φόνου που συνέβη στη Νέα Ζηλανδία το 1954. Μια μητέρα δολοφονήθηκε από την δεκαεξάχρονη κόρη της και την δεκαπεντάχρονη φίλη της. Ο εν λόγω φόνος ενέπνευσε πολλά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και ταινίες μεταξύ των οποίων το «Heavenly Creatures» (1994) του Peter Jackson.

Η ταινία έχει αρκετό γυμνό και διάχυτη σεξουαλικότητα, συνδυασμένη πάντα με το πέπλο του κακού, που είναι πλέριο στο φιλμ αυτό. Η ακραιφνής φιλία, με την υπερβολική έννοια του όρου, που σε οδηγεί να εγκαταλείψεις το σπίτι σου από τα χρόνια της ανήλικου βίου, μέχρι το απρόσμενο και κυνικό τέλος καθηλώνουν τον θεατή, κάνοντάς τον σίγουρα να συγκαταλέξει το μεγαλούργημα αυτό, στα αγαπημένα του, της αντίστοιχης ευρωπαϊκής σκηνής!

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το γυμνό των κοριτσιών σε συνδυασμό με το παγερό τους ύφος, που δεν συνάδει με σε καμία περίπτωση με το νεαρό της ηλικίας τους.
  • Ο θάνατος του ανθρώπου στο σαλόνι του σπιτιού μετά από τα ερωτικά χάδια των νεανίδων.
  • Το τέλος! Ασυνήθιστο και από τα καλύτερα φινάλε σε αντίστοιχες ταινίες.

Photos
dont deliver us from evil girls dont deliver us from evil 1971 dont deliver evil horror

Posters
mais delivrez pas mal dont deliver us from evil

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

wikipedia
IMDb

Θετικά

1.Διάχυτος ερωτισμός, χωρίς όμως να γίνεται χυδαίος.
2.Μαγευτική ατμόσφαιρα
3.Ωραίες τοποθεσίες

Αρνητικά

Αν θες να βρεις αρνητικό οπωσδήποτε, είναι ότι ίσως θα έπρεπε η ταινία, να έχει περισσότερες σκηνές αντίστοιχες με αυτές που σε καθήλωσαν.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Σίγουρα ό, τι πρέπει γι’ αυτούς που αρέσκονται να αναδιφούν ταινίες των 70s με χαρακτηριστικά και υποθέσεις πρωτοποριακές για την εποχή εκείνη. Δεν θα σας απογοητεύσει σίγουρα!

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…