Don’t Let Him In Review

Το «Don’t Let Him In» περιστρέφεται γύρω από δύο ζευγάρια που κάνουν διακοπές σε μια εξοχική κατοικία και σύντομα γίνονται στόχος ενός παρανοϊκού φονιά.

Σχεδόν ανύπαρκτο. Το εν λόγω αγγλικό φιλμάκι με τον δήθεν ψαρωτικό τίτλο «Don’t Let Him In» είναι πραγματικά μια κακή δουλειά. Αναφέρουμε όμως τη λέξη «σχεδόν» για να μην το αδικήσουμε εντελώς αφού το άφθονο και γραφικό gore μαζί με μια καλούτσικη ανατροπή προς το τέλος αφήνουν ένα ελάχιστο περιθώριο εκτίμησης παρά το γενικότερο θάψιμο που οφείλει να λάβει.

Υπόθεση χωρίς πρωτοτυπίες. Μια παρέα νέων μεταβαίνει σε μια απομακρυσμένη εξοχική κατοικία όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη μ’ έναν αιμοσταγή μανιακό. Ο κύριος αυτός έχει ήδη διαμορφώσει την κακή, δολοφονική του φήμη όπως μας αφηγούνται οι άθλιοι ηθοποιοί προς την αρχή του έργου. Τώρα σειρά έχουν οι νέοι της παρέας προς ευχαρίστηση του διψασμένου για gore κοινού. Πέρα από τη βία υπάρχει και το μυστήριο αφού είναι πολύ πιθανό ο δολοφόνος να βρίσκεται ανάμεσά τους.

3.200.000 αγγλικές λίρες ήταν το budget του «Don’’ Let Him In».

Δεν περίμενα πολλά διαβάζοντας την υπόθεση. Απαιτούσα όμως μια αξιοπρεπή τουλάχιστον ηθοποιία και μια σοβαρότερη εν γένει ταινία. Δυστυχώς οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι τραγικά ερασιτεχνικές και άλλο τόσο τραγικοί είναι και οι διάλογοι. Καταγέλαστες σκηνές όπως σκουλήκια που βγαίνουν από την κοιλότητα του ματιού ενός ζωντανού τύπου συμπληρώνουν την τρισάθλια εικόνα.

Η ατμόσφαιρα είναι ανύπαρκτη με το φιλμ να φαίνεται εντελώς «στεγνό» και επίσης διαπιστώνονται ορισμένα προβλήματα στον ήχο. Μόνο οι ωμοί φόνοι και το gore διασώζονται από το ναυάγιο του «Don’t Let Him In» ενώ κάποιοι ίσως βρουν ενδιαφέρουσα μια σεναριακή έκπληξη προς το φινάλε που για τον πιο έμπειρο θριλεράκια ίσως να μην είναι και τόσο μεγάλη τελικά. Από τις μεγαλύτερες μούφες που έχει δώσει το αγγλικό cinema τρόμου τα τελευταία χρόνια…

dont let him in sophie linfield
dont let him in gordon alexander
dont let him in esther bishop
don't let him in 2011

Θετικά: Το πλούσιο gore και μια μικρή ανατροπή προς το φινάλε.

Αρνητικά: Πάρα πολλά. Απαράδεκτη ηθοποιία, υπερβολικά κοινότοπη υπόθεση, έλλειψη ατμόσφαιρας, αφελείς διάλογοι, αδιάφοροι χαρακτήρες, βλακώδεις σκηνές, ελαττωματικός ήχος.

Συμπέρασμα: Απαράδεκτη ταινία τρόμου με κάκιστες ερμηνείες. Οι Άγγλοι απέτυχαν ξανά.

Βαθμός:

1.5 star rating

Gore:

4 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Ένας εξαιρετικά βίαιος φόνος που ξεκινά ως απόπειρα πνιγμού με κάποιο σύρμα και καταλήγει σε αλλεπάλληλα χτυπήματα με πέτρα στο κεφάλι.
  2. Ένα ανατριχιαστικό κόψιμο λαιμού.
  3. Ή ανατροπή του σεναρίου προς το φινάλε.
  4. Η τραγική αλλά έξυπνη ατάκα που ψελλίζει μια γκόμενα στον δολοφόνο προς το τελείωμα.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Κέλι Σμιθ
Πρωταγωνιστούν: Τζέμμα Χάρβευ, Γκόρντον Αλεξάντερ, Σοφί Λίνφιλντ
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος: 2011
Διάρκεια: 80 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα