Reviews
Διαβάζετε
Hell Fest
0

Hell Fest

από horrormovies.gr06/12/2018

Το Πάρκο του Τρόμου

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Hell Fest» ακολουθεί μια παρέα νέων που πηγαίνουν σε ένα λούνα παρκ με θέμα τον τρόμο. Εκεί γίνονται στόχος ενός μασκοφόρου φονιά.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2018

Σκηνοθεσία

Gregory Plotkin

Παραγωγή

Gale Anne Hurd, Tucker Tooley

Σενάριο

Seth M. Sherwood, Blair Butler, Akela Cooper

Συγγραφέας

William Penick, Christopher Sey, Stephen Susco

Ηθοποιοί

Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus, Tony Todd

Μουσική

Bear McCreary

Εταιρείες Παραγωγής

Tucker Tooley Entertainment, Valhalla Motion Pictures

Σλόγκαν

Fun Getting In. Hell Getting Out.

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

6/12/2018

Προϋπολογισμός

$5.500.000

Box Office

$16.800.000 (έως 30/11/2018)

Διάρκεια

89 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Τι έχουμε εδώ; Τυπικό slasher φιλμ που μοιάζει να έχει έρθει από άλλη εποχή. Πράγματι εάν το «Hell Fest» ήταν μια ταινία που έβγαινε στα 80s -στη χρυσή δεκαετία των slasher- πιθανόν να του δείχναμε μεγαλύτερη επιείκεια και να μας συνάρπαζε περισσότερο.

Τη σήμερον ημέρα για να εκτιμήσουμε ένα slasher θα πρέπει να το χαρακτηρίζουν ορισμένες αξιομνημόνευτες καινοτομίες όπως για παράδειγμα ο αυτοσαρκασμός του «Scream» (1996) και οι σεναριακές του εκπλήξεις που εμφύσησαν κάτι φρέσκο στην ταλαιπωρημένη από μέτριες horror δουλειές δεκαετία του ‘90.

Το «Hell Fest» δυστυχώς δεν έχει τίποτα καινοτόμο να δείξει και το χειρότερο είναι ότι κινείται σε μέτρια standards όσον αφορά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα αν και ανήκει στα slasher, περιέχει μικρό σχετικά αριθμό φόνων με περιορισμένη αιματοχυσία, πράγμα ασυνήθιστο για το είδος και τα σημερινά δεδομένα.

Επίσης, οι πρωταγωνιστές είναι σχεδόν όλοι τους αδιάφοροι έχοντας εκείνη την τυπική ρηχότητα που συναντάμε σε πολλά slasher με εξαίρεση ίσως τον μασκοφόρο μανιακό ο οποίος μοιάζει αληθινά απειλητικός ενώ στο τέλος μας φυλάει και μια ωραία έκπληξη. Η σύντομη παρουσία του θρυλικού αλλά εδώ και χρόνια ξεπεσμένου Tony Todd (Candyman) ως παρουσιαστή θεάματος του λούνα παρκ αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

hell fest movie

Horror Trivia

Η μάσκα του δολοφόνου της ταινίας σχεδιάστηκε από την εταιρία Alterian, Inc του Tony Gardner η οποία είχε φτιάξει στο παρελθόν μάσκες διάσημων δολοφόνων όπως αυτές των φονιάδων στα Scream και Happy Death Day.

Ρηχό είναι και το σενάριο αν και αυτό μάλλον το περιμέναμε δεδομένης της υποκατηγορίας όπου ανήκει το φιλμ. Από την άλλη, το πεδίο δράσης είναι ό, τι πρέπει για slasher και μας ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις από το «The Funhouse» (1981) του Tobe Hooper που είχε διαδραματιστεί κι αυτό σε λούνα παρκ.

Η διάρκεια είναι ευτυχώς προσιτή και ο ρυθμός σχετικά ταχύς. Πετυχημένη θεωρώ την εισαγωγή έντονων μουσικών θεμάτων σε σκηνές που προμηνύουν καταστάσεις με σασπένς και τρόμο. Και πάλι όμως οι ελλείψεις καθίστανται εμφανείς. Είναι κρίμα που όποτε πάει να γίνει κάτι καλό, οι ερασιτεχνισμοί και οι τυπικότητες επαναφέρουν την αμηχανία.

Γενικά, το «Hell Fest» αν και έχει καλές στιγμές δεν καταφέρνει να περάσει τη γραμμή της μετριότητας με αποτέλεσμα να προβληματίζει ακόμα κι αυτούς που είναι φιλικότερα προσκείμενοι στην συνομοταξία των slasher. Προτιμότερο για σαββατόβραδο και χαλαρή horror διασκέδαση.

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η εναρκτήρια σφαγή μιας κοπέλας από το μανιακό.
  • Η σύνθλιψη του κεφαλιού ενός θύματος με σφυρί.
  • Μια ανατριχιαστική μαχαιριά σε μάγουλο.

Photos

slasher hellfest

hellfest

Posters

hell fest

hell fest 2018

Trailer

Links

Imdb
Wikipedia

Θετικά

Ωραία κουστούμια, γρήγορος ρυθμός, λίγες σκηνές με εμπνευσμένους φόνους και σασπένς, αγωνιώδης μουσική.

Αρνητικά

Τετριμμένο θέμα, αδιάφοροι χαρακτήρες, μέτρια ηθοποιία, απλοϊκό και προχειρογραμμένο σενάριο, έλλειψη gore.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ανούσιο slasher που γρήγορα θα ξεχαστεί.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.