Reviews
Διαβάζετε
House On Haunted Hill
0

House On Haunted Hill

Ο Πύργος των Φαντασμάτων

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «House On Haunted Hill», ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος οργανώνει για την γυναίκα του ένα πάρτι σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Καλεί λοιπόν πέντε ανθρώπους αγνώστους μεταξύ τους να περάσουν το βράδυ στο στοιχειωμένο σπίτι. Αν μείνουν ως το πρωί μέσα στο σπίτι αλλά και ζωντανοί, θα πάρει ο καθένας τους από 10.000 δολάρια.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1959

Σκηνοθεσία

William Castle

Παραγωγή

William Castle, Robb White

Σενάριο

Robb White

Ηθοποιοί

Vincent Price, Carolyn Craig, Elisha Cook, Carol Ohmart, Alan Marshal, Julie Mitchum, Richard Long, Leona Anderson, Howard Hoffman

Μουσική

Richard Kayne
Richard Loring
Von Dexter

Εταιρείες Παραγωγής

William Castle Productions

Γνωστή και ως

The House on Haunted Hill, Ο Πύργος Φάντασμα

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ο Πύργος των Φαντασμάτων

Πρωτότυπος Τίτλος

House On Haunted Hill

Σλόγκαν

Acclaimed The Super-Shocker Of The Century!

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$200.000

Box Office

$1.500.000

Διάρκεια

75 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Άλλη μια ταινία που έχει γίνει διασκευή αλλά και έχει επηρεάσει πολλές άλλες που έχουν το ίδιο θέμα, τα στοιχειωμένα σπίτια. Αυτή όμως η ταινία έχει σενάριο, καλές σκηνές τρόμου, είναι γρήγορη, δεν κουράζει, έχει απρόσμενο τέλος και πάνω από όλα πρωταγωνιστεί ο ένας και μοναδικός Vincent Price. Αξεπέραστος όπως πάντα, στο ρόλο του εκκεντρικού εκατομμυριούχου ο οποίος με τα λεφτά του μπορεί να επιτύχει τα πάντα. Καλεί πέντε διαφορετικούς ανθρώπους στο σπίτι, τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, μια αρθρογράφο, έναν πιλότο, μια νεαρή υπάλληλό του και έναν ψυχίατρο. Κοινό στοιχείο όλων, έχουν ανάγκη τα χρήματα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Καλούνται να περάσουν το βράδυ τους κλειδωμένοι στο σπίτι στο οποίο έχουν γίνει βάρβαροι φόνοι και κατοικείται από φαντάσματα.

Ο Alfred Hitchcock επηρεασμένος από την απήχηση που είχε η ταινία στο κοινό δημιούργησε την δική του χαμηλού προϋπολογισμού ταινία, το Ψυχώ (1960). Τα εξωτερικά πλάνα του σπιτιού όπου είναι κλεισμένοι οι χαρακτήρες απεικονίζουν την ιστορική κατοικία Ennis House στην Καλιφόρνια. Το εν λόγω οίκημα είναι χτισμένο κατά τα πρότυπα ναού των Μάγια και κατασκευάστηκε το 1924 από τον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright.

Άψογος ψυχολογικός τρόμος σε ένα στοιχειωμένο σπίτι που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν τρομακτικό. Ουρλιαχτά και κραυγές, σκοτεινή ατμόσφαιρα, παιχνίδι με τις σκιές και πολλά άλλα που θα τα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. Τα εφέ για το έτος, 1959 θυμίζω, είναι εξαιρετικά. Οι ηθοποιοί εκπληκτικοί στους ρόλους τους χωρίς να το παρατραβάνε. Η ταινία κυλάει χωρίς να το καταλαβαίνει ο θεατής. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο απρόσμενο τέλος…


house haunted hill scary

house haunted hill skeleton

house haunted hill vincent

house haunted hill bluray

house haunted hill poster

house on haunted hill dvd

house haunted hill review

la casa dei fantasmi

house haunted hill 1959

house haunted hill film

Trailer

Full Movie

Η παραπάνω ταινία μεγάλου μήκους θεωρείται είτε ως “Public Domain Movie” οπότε διανέμεται δωρεάν χωρίς να εμπεριέχονται πνευματικά δικαιώματα προς το παρόν, είτε ως “Legal Agreement Movie” οπού υπάρχει έγκριση από τον δημιουργό της ταινίας για προβολή ή αναμετάδοση της. Αν υπάρξει μελλοντικά αλλαγή στα παραπάνω και ανανεωθούν τα πνευματικά δικαιώματα της συγκεκριμένης ταινίας, μπορείτε ναι μας ενημερώσετε στέλνοντας μας e-mail στο info@horrormovies.gr


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το τέλος της ταινίας.
  • Η δεύτερη τρομακτική σκηνή της νεαρής υπαλλήλου.

Θετικά

Η γρήγορη πλοκή, το εξαίρετο cast των ηθοποιών και τα εξαιρετικά εφέ.

Αρνητικά

-

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ο Vincent Price δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε μια απολαυστικά τρομακτική ταινία. Αξίζει την προσοχή κάθε λάτρη των ταινιών τρόμου, μυστηρίου και αγωνίας.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.