Jeepers Creepers 2 Review

Στο «Jeepers Creepers 2» ο τερατώδης Creeper από το πρώτο φιλμ βγαίνει ξανά παγανιά τρομοκρατώντας τους αθλητές ενός λυκείου οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο λεωφορείο που τους μετέφερε.

Δύο χρόνια μετά το επιτυχημένο «Jeepers Creepers» του 2001, ο δημιουργός του, Victor Salva επιστρέφει σύντομα με το δεύτερο και ακόμη πιο προσοδοφόρο μέρος όπου ο μοχθηρός Creeper πιάνει δουλειά και πάλι. Αυτή τη φορά τρομοκρατεί ένα σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει την ομάδα μπάσκετ ενός λυκείου, το προπονητικό team και τις μαζορέτες.

Το όλο story τοποθετείται 3 μέρες μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και στην εισαγωγή ο Creeper αρπάζει ένα ανυποψίαστο παιδάκι από τη φάρμα της οικογένειάς του υποδυόμενος το σκιάχτρο. Ο πατέρας και ο μεγάλος αδερφός του αναζητούν τον Creeper στην ύπαιθρο και όταν λάβουν SOS σήμα από το ακινητοποιημένο σχολικό που πολιορκείται από τον πεινασμένο Creeper, οι μοίρες όλων συναντιούνται στην άσφαλτο όπου και θα λύσουν τους λογαριασμούς τους.

jeepers creepers 2 review

Το ελαφρώς κατώτερο sequel κινείται στα χνάρια του αρχικού φιλμ αλλά στερείται ολίγη από την μυστηριακή ατμόσφαιρα του πρώτου μέρους όπου πρωτογνωριστήκαμε με το ιπτάμενο τέρας και την ιστορία του. Εδώ οι χαρακτήρες είναι πιο απόμακροι σε σχέση με τους πιο ζωντανούς χαρακτήρες του πρώτου μέρους με τους οποίους μπορούσε να υπάρξει μια υποτυπώδης έστω ταύτιση.

Η ταινία διατηρούσε και τον εναλλακτικό τίτλο «Like A Bat Out Of Hell» ο οποίος κάποια στιγμή παραγκωνίστηκε. Τα γυρίσματα έγιναν στην California.

Πάντως υπάρχει μια cameo εμφάνιση του Justin Long από το αρχικό «Jeepers Creepers» που θα σας θυμίσει λίγο την πρώτη ταινία. Η μακρόσυρτη σεκάνς πολιορκίας του λεωφορείου από τον Creeper διαθέτει ένταση και σασπένς με το άγχος να εντείνεται κάθε φορά που αναρωτιέσαι ποιον από τους νέους θα αρπάξει για το κολατσιό του. Από την άλλη, η εφετζίδικη παρουσία του οργισμένου πατέρα με τον αδερφό του παιδιού που απήγαγε στην αρχή του φιλμ ο Creeper είναι λίγο δήθεν.

jeepers creepers 2 movie review

Βέβαια δεν περιμέναμε κάποιο σούπερ σενάριο από αυτό το φιλμ του Salva, επομένως τα cheesy στοιχεία που παρακολουθούμε γίνονται ανεκτά ως ένα βαθμό. Πάντως η έμπνευση έχει φανερά συρρικνωθεί και δεν επανήλθε ούτε στα άθλια sequels που ακολούθησαν. Κρίμα. Αλλά και το gore δεν ήταν το αναμενόμενο δεδομένου ότι τα υποψήφια θύματα ήταν πολλά. Με λίγα λόγια αν σας άρεσε το πρώτο φιλμ, θα διασκεδάσετε και με το sequel. Είναι κατώτερο αλλά όχι και αδιάφορο.

jeepers creepers 2 2003

Θετικά: Υψηλή ένταση και σασπένς σε μεγάλο μέρος του φιλμ.

Αρνητικά: Έλλειψη ατμόσφαιρας, έλλειψη έμπνευσης στο σενάριο κυρίως αλλά και στους χαρακτήρες.

Συμπέρασμα: Μόνο για τους φανατικούς φίλους του franchise. Διαφορετικά προτιμήστε το ανώτερο πρώτο μέρος.

Βαθμός:

2 star rating

Gore:

2 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Η αρχική σκηνή αρπαγής του πιτσιρικά μέσα από τα καλαμποκοχώραφα.
  2. Όλη η σεκάνς επίθεσης του Creeper στο σχολικό λεωφορείο που διακρίνεται από αγωνία, ένταση και απροβλεψιμότητα.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Βίκτορ Σάλβα
Πρωταγωνιστούν: Τζόναθαν Μπρεκ, Ρέι Γουάιζ, Νίκι Άικοξ
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2003
Διάρκεια: 106 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

The Hallow Review

The Sand (Η άμμος) Review

Thanksgiving Review