Kingdom (Το Βασίλειο) Review

Το Kingdom είναι μια ξεχωριστή σειρά τρόμου που προβλήθηκε στο Netflix τα έτη 2019 και 2020. Μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει 2 σεζόν με έναν ασυνήθιστα μικρό αριθμό επεισοδίων, τουτέστιν 6 επεισόδια για κάθε κύκλο (σύνολο 12). Αποτελεί μεταφορά της webcomic σειράς The Kingdom of the Gods γραμμένης από τον Kim Eun-hee και με σχεδιαστή τον Yang Kyung-il.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κορέα την περίοδο της μακραίωνης δυναστείας Joseon και συγκεκριμένα λίγο μετά την εισβολή της Ιαπωνίας στην Κορέα στις αρχές του 16ου αιώνα μ.Χ. Ο βασιλιάς της χώρας ταλαιπωρείται από μια μυστηριώδη ασθένεια και οι φήμες ότι είναι νεκρός εξαπλώνονται ραγδαία. Ο γιος του και νόμιμος διάδοχος του θρόνου, Lee Chang προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον πατέρα του αλλά ο πατέρας της βασίλισσας από τη συνωμοτική φατρία Haewon Cho τού δημιουργεί εμπόδια και τον ανακηρύσσει προδότη.

Ο Lee Chang αναγκάζεται να φύγει από το Παλάτι προς αναζήτηση απαντήσεων στις επαρχίες της Κορέας με πρώτο σταθμό το χωριό του γιατρού που εξέτασε τελευταία φορά τον πατέρα του. Την ίδια στιγμή μια επικίνδυνη επιδημία πλήττει την επαρχία. Ορδές ζόμπι που τρέφονται με ανθρώπινες σάρκες ξεσηκώνονται και σπέρνουν τον τρόμο στην ύπαιθρο την ώρα που μια περίτεχνη συνωμοσία ξεδιπλώνεται πίσω από τις κλειστές πύλες του βασιλικού παλατιού.


1ος Κύκλος

kingdom season 1 poster

Ο πρώτος κύκλος μας συστήνει τους βασικούς χαρακτήρες «καλών» και «κακών». Ο διάδοχος του θρόνου Lee Chang είναι αναμφίβολα ο κύριος πρωταγωνιστής αυτής της σειράς. Συνοδεύεται από 3 βασικούς συμπρωταγωνιστές, τον φρουρό του Moo Yong, τη μαθητευόμενη γιατρό Seo Bi και τον μαχητικό Yeong-Shin. Στην αρχή του κύκλου παρακολουθούμε την προσπάθεια του διαδόχου να βρει απαντήσεις στο χωριό του γιατρού του πατέρα του. Πολύ γρήγορα βλέπουμε και την επίθεση των ζόμπι στο χωριό αλλά και σε άλλες πόλεις που επισκέπτεται ο διάδοχος. Ο Chang δεν έχει μόνο το πρόβλημα της ζομποεπιδημίας να αντιμετωπίσει αλλά και τις ένοπλες αποστολές που στέλνει ο επικεφαλής της φατρίας Haewon Cho για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο παλάτι ώστε να τιμωρηθεί ως ένοχος προδοσίας.

Ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις παράξενες εξελίξεις στο Παλάτι όπου η νεαρή βασίλισσα και κόρη του επικεφαλής της φατρίας Haewon Cho περιμένει με ανυπομονησία τη γέννηση του παιδιού της το οποίο αν είναι αγόρι θα πάρει αυτόματα τον θρόνο. Κάτι όμως δεν πάει καλά. Η εν λόγω φατρία εξυφαίνει μια ευφυή και συνάμα αιματηρή συνωμοσία για να επωφεληθεί και να βγάλει από τη μέση το νόμιμο διάδοχο.

Συνοπτικά μιλάμε για έναν εξαιρετικό πρώτο κύκλο που τα έχει σχεδόν όλα. Άφθονη δράση με εντυπωσιακές χορογραφίες μαχών, υψηλές ποσότητες gore, πλούσιο σασπένς, σφιχτοδεμένο σενάριο, καλογραμμένους χαρακτήρες και ατμόσφαιρα απελπισίας και τρόμου. Το μακιγιάζ των ζόμπι είναι καταπληκτικό. Σχετικά με τα ζόμπι να πούμε ότι δεν είναι από τα αργοκίνητα ζόμπι του παλιού horror κινηματογράφου αλλά από αυτά που τρέχουν γρήγορα και δεν χαρίζονται σε κανέναν. Ενδιαφέρουσες είναι ορισμένες μικροδιαφορές που εισάγει η σειρά για τις προϋποθέσεις μεταμόρφωσης όσον δαγκώνονται από ζόμπι καθώς και για την χρονική περίοδο όπου δραστηριοποιούνται οι νεκροζώντανοι. Ευπρόσδεκτες πρωτοτυπίες σίγουρα.

Βαθμός:

4 star rating

2ος Κύκλος

kingdom season 2 poster

Μετά την κορύφωση της αγωνίας και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του τέλους του πρώτου κύκλου έρχεται ο φοβερός δεύτερος κύκλος για να μας καθηλώσει στο έπακρο! Εννοείται όλα τα χαρακτηριστικά και οι τεχνικές του πρώτου κύκλου απαντούν και εδώ. Αυτό όμως που κάνει τον δεύτερο κύκλο ακόμα καλύτερο είναι η μεγέθυνση του δράματος και της αγωνίας!

Οι συγκρούσεις των ηρώων με τα ζόμπι εντατικοποιούνται. Οι ψυχικές και σωματικές αντοχές των χαρακτήρων φτάνουν στα όριά τους και κάθε τους απόφαση μπορεί να καθορίσει το αν θα επιβιώσουν ή όχι. Η προσπάθεια της γιατρού να ανακαλύψει θεραπεία για τη ζομποεπιδημία έχει ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Εντωμεταξύ τα σκοτεινά μυστικά στο Παλάτι ξεδιπλώνονται όλο και περισσότερο όχι όμως χωρίς να αφήσουν ίχνη και θα προκαλέσουν την έλευση μιας ομάδας επίσημων ερευνητών εγκλημάτων που θα έρθουν face-to-face με αποτρόπαιες καταστάσεις.

Η κατά μέτωπο σύγκρουση του διαδόχου Lee Chang με τους εκπροσώπους της φατρίας Haewon Cho είναι απίστευτα δυναμική. Συγκινητικές σκηνές αυτοθυσίας και θρήνου για αγαπημένα πρόσωπα προκαλούν ποτάμια δακρύων. Η παρουσία της βασίλισσας είναι σαφώς επιβλητικότερη στον δεύτερο κύκλο. Η αδίστακτη νεαρή γυναίκα καταφεύγει σε παρανοϊκές πράξεις που ίσως ούτε ο ίδιος ο Σατανάς δεν θα έκανε, δείχνοντας πόσο ανελέητη μπορεί να γίνει όταν διακυβεύονται οι αλαζονικές επιδιώξεις της.

Με λίγα λόγια η δεύτερη σεζόν είναι αναντίρρητα από τις καλύτερες σε σειρά τρόμου που έχουμε δει μέχρι σήμερα! Κι αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή! Δείτε την και θα μας θυμηθείτε!

Βαθμός:

4.5 star rating

Συμπέρασμα

Νομίζω μετά από τις παραπάνω περιγραφές, καθίσταται σαφές πόσο ποιοτική σειρά τρόμου είναι το «Kingdom». Δεν είναι μια ρηχή, απλοϊκά δομημένη action horror σειρά. Αντιθέτως εμπλουτίζει την ακατάπαυστη, αιματοβαμμένη δράση με συναισθηματικά έντονες σεκάνς και καταχθόνιες πολιτικές πλεκτάνες. Η εν γένει προσεγμένη σκηνοθεσία και το επαρκές σενάριο δεν αφήνουν περιθώριο αρνητικής θεώρησης παρά μόνο για λεπτομέρειες, κάτι που αναπόφευκτα συναντάμε ακόμα και στις πολυβραβευμένες, ηψηλού προφίλ τηλεοπτικές σειρές. Το «Kingdom» φέρνει τον απαραίτητο αέρα φρεσκάδας στις σειρές τρόμου με ζόμπι όντας πρωτότυπο, αχαλίνωτο και ευφυές ταυτόχρονα. Μην το χάσετε ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης των ζόμπι.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ