Reviews
Διαβάζετε
Let’s Scare Jessica to Death
0

Let’s Scare Jessica to Death

Επισκόπηση
Υπόθεση

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Τζέσικα νοσηλεύεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Μετά από 6 μήνες φεύγει από το ίδρυμα, ήρεμη πλέον και με τον σύντροφό της αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους την Νέα Υόρκη και να μετακομίσουν σε ένα κτήμα που αγόρασαν πρόσφατα στην εξοχή. Μαζί τους έρχεται και ο φίλος τους ο Γούντι. Όταν φτάνουν στο κτήμα, βρίσκουν μια περίεργη κοπέλα να έχει εγκατασταθεί εκεί, την Έμιλι, από την οποία τελικά ζητούν να μείνει μαζί τους. Από την άφιξή τους κιόλας, η Τζέσικα αρχίζει να βιώνει περίεργες καταστάσεις, όπως να βλέπει σκιές και να ακούει ήχους. Προσπαθεί βέβαια να μην δώσει σημασία αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίεργη και η Τζέσικα αρχίζει να πιστεύει πως τρελαίνεται πάλι. Ή μήπως όχι;

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1971

Σκηνοθεσία

John Hancock

Παραγωγή

Charles B. Moss Jr., William Badalato

Σενάριο

John Hancock, Lee Kalcheim

Ηθοποιοί

Zohra Lampert, Barton Heyman, Kevin O'Connor, Gretchen Corbett, Alan Manson, Mariclare Costello

Μουσική

Orville Stoeber

Εταιρείες Παραγωγής

Paramount Pictures, The Jessica Company

Γνωστή και ως

The Secret Beneath the Lake / Η Τζέσικα θα πεθάνει από τρόμο / What Killed Sam Dorker?

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Μυστικό της Λίμνης

Σλόγκαν

Something is after Jessica. Something very cold, very wet... and very dead... / Leave your insanity at the door.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

89 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ένα αριστούργημα, ξεχασμένο και παραπεταμένο που αξίζει μια θέση ανάμεσα στις καθιερωμένες και κλασσικές ταινίες τρόμου. Άριστη σκηνοθεσία, μοναδικές ερμηνείες, εξαιρετικά τοπία και απίστευτα επιβλητική, απόκοσμη και τρομακτική ατμόσφαιρα. Η σκηνή όπου οι πρωταγωνιστές φτάνουν στην εξοχή με μια νεκροφόρα και σταματούν στο νεκροταφείο για να «ξεσηκώσει» η Τζέσικα σχέδια από τους τάφους είναι απλά υπέροχη. Χωρίς τα κλασσικά jump scares, με εκπληκτική μουσική επένδυση, χωρίς τις σκηνές περιττού γυμνού που έχουμε συνηθίσει να υπάρχουν στις ταινίες τρόμου τις τελευταίες δεκαετίες, η ταινία καταφέρνει να ανατριχιάζει και να τρομάζει τον θεατή με την απλότητά της. Δικαίως, λοιπόν, η δεκαετία του 1970 θεωρείται η χρυσή εποχή του τρόμου.

Όταν έφτασαν στην τοποθεσία οι συντελεστές της ταινίας, στην περιοχή απλώθηκε μια παράξενη ομίχλη την οποία, και βέβαια, εκμεταλλεύτηκαν. Έκαναν λοιπόν το γύρισμα της όψης του σπιτιού και το χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που έκριναν πως ήταν αναγκαίο για την ταινία.

Οι ερμηνείες των δυο γυναικών είναι συγκλονιστικές. Η Zohra Lambert είναι συγκλονιστική στο ρόλο της Τζέσικα. Πείθει απόλυτα για γυναίκα η οποία έχει ψυχολογικά προβλήματα και κινείται με μαεστρία ανάμεσα στην λογική και στην παράνοια. Αλλά εκείνη που κλέβει την παράσταση, κατά την άποψή μου, είναι η Mariclare Costello που υποδύεται την παράξενη Έμιλι. Το βλέμμα της, η στάση του σώματος, όλη της η αύρα, μαγεύει και στοιχειώνει τον θεατή. Τα συμπεράσματα βέβαια για το τι πραγματικά συμβαίνει είναι στην κρίση του κάθε θεατή. Αλήθεια ή ψέματα όσα γεγονότα συμβαίνουν, παράνοια ή λογική;


Lets Scare Jessica Death 1971

Lets Scare Jessica Death film

Lets Scare Jessica Death dvd

Lets Scare Jessica Death poster

Lets Scare Jessica Death review


Best Movie Scenes (Spoilers)

Είναι πολλά αλλά θα «προδώσω» μόνο δυο.

  • Η σκηνή όπου οι δυο πρωταγωνίστριες πηγαίνουν για μπάνιο στην λίμνη.
  • Η σκηνή της Τζέσικα μέσα στην βάρκα όπου προσπαθεί να φύγει.

Θετικά

Η ανατριχίλα που σου προκαλεί η ταινία σε πολλά σημεία, κάτι το οποίο τείνει να ξεχαστεί στις μέρες μας.

Αρνητικά

-

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Επιβάλλεται η θέαση της από κάθε horror fan και η περίοπτη θέση της στην συλλογή ταινιών του.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.