Reviews
Διαβάζετε
The Phantom of the Opera
0

The Phantom of the Opera

Το Φάντασμα της Όπερας

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «The phantom of the Opera», ένας τρελός, παραμορφωμένος συνθέτης ερωτεύεται μια τραγουδίστρια της όπερας.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1925

Σκηνοθεσία

Rupert Julian

Παραγωγή

Carl Laemmle

Συγγραφέας

Gaston Leroux

Ηθοποιοί

Lon Chaney, Mary Philbin, Norman Kerry, Arthur Edmund Carewe, Gibson Gowland

Μουσική

Gustav Hinrichs

Εταιρείες Παραγωγής

Universal Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Φάντασμα της Όπερας

Σλόγκαν

A masterpiece of horror that shocked cinema for decades!

Box Office

$2.000.000

Διάρκεια

107 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Πρόκειται για ένα αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής, ο ένας και μοναδικός Lon Chaney, δίνει μαθήματα ηθοποιίας και τρόμου. Ο τρελός και παραμορφωμένος συνθέτης, γνωστός και ως «Το φάντασμα της Όπερας», ερωτεύεται την Christine Daae, τραγουδίστρια της όπερας. Καταφέρνει να παραγκωνίσει την αρχική τραγουδίστρια και την θέση της παίρνει η Christine. To «φάντασμα» ασκεί τρομερή επιρροή στην Christine, γίνεται ο δάσκαλος της, της μαθαίνει την τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού και έτσι γίνεται υποχείριο του εξαιτίας του θαυμασμού της προς εκείνον.

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της, η Christine τον ακολουθεί στα έγκατα της Όπερας, όπου και της εξομολογείται τον έρωτά του για εκείνη. Αρνούμενη να τον αγαπήσει, εκείνος την κρατά φυλακισμένη, όταν όμως βλέπει ποιος είναι πραγματικά νιώθει αποστροφή. Όμως το «φάντασμα» την εκβιάζει και πρέπει να κάνει όπως της προστάζει. Και η συνέχεια επί της οθόνης…

Ο Lon Chaney δημιουργούσε ο ίδιος τις μεταμορφώσεις του. Το μακιγιάζ λοιπόν του φαντάσματος, είναι δικής του επινόησης. Η αντίδραση της συμπρωταγωνίστριάς του είναι πραγματική καθώς μέχρι την ώρα που γυρίστηκε η σκηνή, η συμπρωταγωνίστριά του δεν ήξερε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του μακιγιάζ.

Τα σκηνικά είναι επιβλητικά, μεγαλόπρεπα και σκοτεινά. Η μουσική εξαιρετική, δένει με κάθε σκηνή του έργου. Τα λόγια είναι περιττά για τον εξαιρετικό Lon Chaney που με την ηθοποιία του αλλά και την μεταμόρφωσή του παγώνει το αίμα για τα δεδομένα της τότε εποχής και γιατί όχι και της σημερινής. Οι κόκκινες αποχρώσεις του φιλμ προσθέτουν κάτι το απόκοσμο στην ταινία. Πέρα από όλα αυτά όμως, μέσα στην ταινία, βλέπουμε την αδυναμία της φύσης του ανθρώπου, την φιλοδοξία, την τρέλα και την παραφροσύνη.


phantom of the opera review

phantom of the opera movie

phantom of the opera 1925

phantom of the opera photo

phantom of the opera still

Χρήση: Public Domain ccpublic domain

Η παραπάνω ταινία μεγάλου μήκους θεωρείται είτε ως «Public Domain Movie» οπότε διανέμεται δωρεάν χωρίς να εμπεριέχονται πνευματικά δικαιώματα προς το παρόν, είτε ως «Legal Agreement Movie» οπού υπάρχει έγκριση από τον δημιουργό της ταινίας για προβολή ή αναμετάδοση της. Αν υπάρξει μελλοντικά αλλαγή στα παραπάνω και ανανεωθούν τα πνευματικά δικαιώματα της συγκεκριμένης ταινίας, μπορείτε να μας ενημερώσετε στέλνοντας μας e-mail στο info@horrormovies.gr. 


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η εμφάνιση του Lon Chaney στον χορό.
  • H αποκάλυψη του προσώπου του.

Θετικά

Τα σκηνικά, η ηθοποιία και η εξέλιξη της υπόθεσης.

Αρνητικά

-

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αριστουργηματική ταινία, με υπέροχα σκηνικά και εξαιρετικούς ηθοποιούς.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.