Από την εποχή του θρυλικού «Jaws» του Spielberg, αμέτρητα φιλμάκια, συνήθως της πλάκας, χρησιμοποίησαν την αδηφάγο όρεξη των καρχαριών προκειμένου να σοκάρουν και να τρομάξουν. Ελάχιστες φορές είδαμε κάτι αξιόλογο είναι η αλήθεια ενώ κάποιες άλλες, αυτές οι ταινίες προκαλούσαν άφθονα χασμουρητά. Το προχειροφτιαγμένο και αδιάφορο «Shark Attack» του 1999 ανήκει στη μεγάλη κατηγορία των απογοητεύσεων. Παρότι προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον θρυλικό μέντορά του εισάγοντας στην πλοκή το τετριμμένο θέμα της συνωμοσίας εκ μέρους των τοπικών αρχών, αδυνατεί να συγκινήσει, να διασκεδάσει, να δημιουργήσει έστω λίγο ενδιαφέρον. Αδιάφοροι χαρακτήρες πλαισιώνουν αυτό το βαρετό φιλμάκι θαλάσσιου «τρόμου» που παρότι το συναντάμε στα θρίλερ/τρόμου στα ράφια των video clubs, εξελίσσεται περισσότερο σε περιπέτεια γεμάτη κλισέ και σεναριακές υπερβολές.
Η ταινία «Shark Attack» γυρίστηκε στο Port Alfred της Νότιας Αφρικής.
Ελάχιστες αξιομνημόνευτες στιγμές με αυξημένο gore δεν αρκούν για να ανεβάσουν το «Shark Attack» έστω στο επίπεδο της μετριότητας. Εκείνη δε η σκηνή επίθεσης του καρχαρία στο υποθαλάσσιο κλουβί του πρωταγωνιστή και της κοπέλας του αποτελεί φτηνή αντιγραφή της αντίστοιχης αλλά φουλ αγωνιώδους σκηνής από το «Jaws» όπου ο καρχαρίας επιτίθεται στον ωκεανογράφο. Κι ενώ στο θρυλικό φιλμ του Spielberg κυριευόμασταν από σασπένς, εδώ απλά κοιτάμε το ρολόι μας διότι έχουμε και δουλειές να κάνουμε…
Με τα δύο sequels της τηλεταινίας αυτής, δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείτε καθώς είναι πολύ χειρότερα του «Shark Attack».