Reviews
Διαβάζετε
Shark Attack
0

Shark Attack

από Horrormovies.gr04/06/2014

Τα Σαγόνια Του Τρόμου

Επισκόπηση
Υπόθεση

Ύστερα από το απρόσμενο ξέσπασμα θανατηφόρων επιθέσεων καρχαριών, ένας υδροβιολόγος επισκέπτεται τη μικρή παραθαλάσσια αφρικανική πόλη Port Amanzi για να λύσει το μυστήριο γύρω από τις επιθέσεις στις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο κι ένας φίλος του επιστήμονας. Εκεί, πέραν των μανιασμένων καρχαριών, έρχεται αντιμέτωπος και με τους υπεύθυνους μιας μυστικής συνωμοσίας που θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή καθώς και της φιλενάδας του.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1999

Σκηνοθεσία

Bob Misiorowski

Σενάριο

Scott Devine, William Hooke

Ηθοποιοί

Casper Van Dien, Jenny McShane, Bentley Mitchum, Ernie Hudson, Cordell McQueen, Chris Olley, Jacob Makgoba, Paul Ditchfield

Μουσική

Serge Colbert

Εταιρείες Παραγωγής

Martien Holdings A.V.V., Nu Image Films, Sharky Productions

Μεταφρασμένος Τίτλος

Τα Σαγόνια Του Τρόμου

Σλόγκαν

There's Blood In The Water

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

95 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από την εποχή του θρυλικού «Jaws» του Spielberg, αμέτρητα φιλμάκια, συνήθως της πλάκας, χρησιμοποίησαν την αδηφάγο όρεξη των καρχαριών προκειμένου να σοκάρουν και να τρομάξουν. Ελάχιστες φορές είδαμε κάτι αξιόλογο είναι η αλήθεια ενώ κάποιες άλλες, αυτές οι ταινίες προκαλούσαν άφθονα χασμουρητά. Το προχειροφτιαγμένο και αδιάφορο «Shark Attack» του 1999 ανήκει στη μεγάλη κατηγορία των απογοητεύσεων. Παρότι προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον θρυλικό μέντορά του εισάγοντας στην πλοκή το τετριμμένο θέμα της συνωμοσίας εκ μέρους των τοπικών αρχών, αδυνατεί να συγκινήσει, να διασκεδάσει, να δημιουργήσει έστω λίγο ενδιαφέρον. Αδιάφοροι χαρακτήρες πλαισιώνουν αυτό το βαρετό φιλμάκι θαλάσσιου «τρόμου» που παρότι το συναντάμε στα θρίλερ/τρόμου στα ράφια των video clubs, εξελίσσεται περισσότερο σε περιπέτεια γεμάτη κλισέ και σεναριακές υπερβολές.

Η ταινία «Shark Attack» γυρίστηκε στο Port Alfred της Νότιας Αφρικής.

Ελάχιστες αξιομνημόνευτες στιγμές με αυξημένο gore δεν αρκούν για να ανεβάσουν το «Shark Attack» έστω στο επίπεδο της μετριότητας. Εκείνη δε η σκηνή επίθεσης του καρχαρία στο υποθαλάσσιο κλουβί του πρωταγωνιστή και της κοπέλας του αποτελεί φτηνή αντιγραφή της αντίστοιχης αλλά φουλ αγωνιώδους σκηνής από το «Jaws» όπου ο καρχαρίας επιτίθεται στον ωκεανογράφο. Κι ενώ στο θρυλικό φιλμ του Spielberg κυριευόμασταν από σασπένς, εδώ απλά κοιτάμε το ρολόι μας διότι έχουμε και δουλειές να κάνουμε…

Με τα δύο sequels της τηλεταινίας αυτής, δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείτε καθώς είναι πολύ χειρότερα του «Shark Attack».


shark attack 1999 poster 2


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το άνοιγμα των εντοσθίων ενός καρχαρία απ’ όπου προκύπτει ένα κομμένο χέρι με το ρολόι διατηρημένο πάνω του.
  • Το φάγωμα του ποδιού μιας όμορφης τουρίστριας από έναν καρχαρία.

Θετικά

Λίγες σκηνές με μπόλικο gore.

Αρνητικά

Αργός ρυθμός, βαρετή πλοκή με αδυναμία διατήρησης του ενδιαφέροντος, σεναριακές υπερβολές, αδιάφοροι χαρακτήρες, πρόχειρη σκηνοθεσία, καταγέλαστη αντιγραφή σκηνής από το θρυλικό «Jaws» (1975).

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Απογοητευτική και ανιαρή ταινία με καρχαρίες που αδυνατεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.