Reviews
Διαβάζετε
Tales From The Darkside: The Movie
0

Tales From The Darkside: The Movie

από Horrormovies.gr03/11/2016

Στα Άδυτα μιας άλλης Διάστασης

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Tales From The Darkside: The Movie» είναι μια ανθολογία τρόμου με τρεις ιστορίες βασισμένες σε έργα των Stephen King, George Romero και Arthur Conan Doyle. Οι ιστορίες διαβάζονται από έναν πιτσιρικά σε μια γυναίκα κανιβαλιστικών τάσεων που ετοιμάζεται να τον ψήσει στο φούρνο και να τον φάει.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1990

Σκηνοθεσία

John Harrison

Παραγωγή

Mitchell Galin, Richard P. Rubinstein

Σενάριο

Michael McDowell, George A. Romero

Συγγραφέας

Arthur Conan Doyle, Stephen King

Ηθοποιοί

Deborah Harry, Christian Slater, David Johansen, William Hickey, James Remar, Rae Dawn Chong

Μουσική

John Harrison, Chaz Jankel, Jim Manzie, Pat Regan, Donald Rubinstein

Εταιρείες Παραγωγής

Laurel Productions, Darkside Movie

Γνωστή και ως

Στα άδυτα μιας άλλης διάστασης

Μεταφρασμένος Τίτλος

Σκοτεινές Ιστορίες

Σλόγκαν

Four Ghoulish Fables in One Modern Nightmare

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$3.500.000

Box Office

$16.324.573

Διάρκεια

93 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από την αυγή των 90s έρχεται αυτή η αξιολογότατη σπονδυλωτή ταινία τρόμου για να μας χαρίσει πάνω από 90 λεπτά ψυχαγωγίας. Εμπνευσμένη από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά με ιστορίες τρόμου που παιζόταν στη διάρκεια των 80s και βασισμένη σε ιστορίες των γιγάντων Stephen King, George Romero και Arthur Conan Doyle, μας ταξιδεύει σ’ έναν αλλόκοτο κόσμο τριών εντελώς διαφορετικών ιστοριών τρόμου οι οποίες με την παρουσία διάσημων ηθοποιών όπως οι Christian Slater, Steve Buscemi, James Remar, David Johansen και Deborah Harry αποκτούν την ιδανική lux πινελιά.

Οι ιστορίες του «Tales From The Darkside: The Movie» αφηγούνται από ένα φυλακισμένο πιτσιρικά στο σπίτι μιας μοχθηρής νοικοκυράς η οποία σκοπεύει να τον καταβροχθίσει ψήνοντάς τον πρώτα στο φούρνο. Ο πιτσιρίκος για να την καθυστερήσει τής διαβάζει τρεις τρομακτικές ιστορίες από ένα σχετικό βιβλίο τις οποίες παρακολουθούμε σε ξεχωριστή εκτέλεση.

tales darkside christian slater

Η τρίτη ιστορία (Lover’s Vow) βασίζεται σε παραπλήσια ιστορία του βιβλίου «Kwaidan: Stories and Studies of Strange Things» (1904) από τον ελληνικής καταγωγής συγγραφέα Patrick Lafcadio Hearn (γεννημένος στη Λευκάδα όπως υποδηλώνει και το μεσαίο όνομά του). Το εν λόγω βιβλίο περιέχει ποικίλες ιστορίες φαντασμάτων της ιαπωνικής λαογραφίας καθώς και μια πραγματεία του συγγραφέα για τα έντομα.

Στην πρώτη ιστορία (Lot 249) ένας νεαρός φοιτητής με χόμπι τη συλλογή αρχαίων αντικειμένων πέφτει θύμα πλεκτάνης που του έχουν στήσει συμμαθητές του με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το κολέγιο. Ο νεαρός θα επιδιώξει την εκδίκησή του μέσω μιας μούμιας την οποία ξυπνάει διαβάζοντας έναν αρχαίο πάπυρο και την στέλνει εναντίον των ατόμων που τον έβλαψαν.

Στη δεύτερη ιστορία (Cat From Hell) παρακολουθούμε την εκδίκηση μιας μαύρης γάτας η οποία αφού σκότωσε μια πλούσια ομάδα ηλικιωμένων στο αρχοντικό τους, έχει πλέον βάλει στόχο τον τελευταίο επιζώντα. Αυτός όντας καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα θα προσλάβει έναν επαγγελματία δολοφόνο για να σκοτώσει τη γάτα αλλά η αποστολή του δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Στην τρίτη ιστορία (Lover’s Vow) ένας καλλιτέχνης γίνεται μάρτυρας του φόνου ενός γνωστού του από ένα τερατώδες πλάσμα (Gargoyle). Το πλάσμα τού χαρίζει τη ζωή αφού πρώτα τον βάζει να ορκιστεί ότι δεν θα αναφέρει ποτέ τίποτα σε κανέναν για αυτό και για όσα είδε εκείνο το βράδυ. Τα χρόνια περνούν, ο καλλιτέχνης παντρεύεται, αποκτά παιδιά, γίνεται επαγγελματικά επιτυχημένος και σχεδιάζει το μέλλον του…αλλά για πόσο ακόμα θα αντέχει να κρατά το φρικτό μυστικό μέσα του;

tales darkside mummy

Οι ιστορίες είναι όλες ενδιαφέρουσες και η καθεμιά έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει. Στην πρώτη συναντάμε έναν κλασικό «κακό», μια μούμια η οποία ευθύνεται για δύο απολαυστικούς φόνους ενώ υπάρχει και ολίγο από μαύρο χιούμορ στις ατάκες ορισμένων πρωταγωνιστών. Η δεύτερη ιστορία είναι λίγο πιο σκοτεινή και προσφέρει μερικές πολύ δυνατές σκηνές στις οποίες η φαινομενικά συμπαθέστατη ψιψίνα μετατρέπεται σε άγρια φονική μηχανή. Η τρίτη ιστορία όμως είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις συνδυάζοντας αριστοτεχνικά, τον τρόμο, το gore, τον έρωτα και το δράμα. Πραγματικά πολύ δυναμική και ιδιαίτερη ιστορία με σοκαριστικές αποκαλύψεις. Είναι αυτή που θα σας μείνει για περισσότερο καιρό στη μνήμη.

Κοντολογίς, το «Tales From The Darkside: The Movie» ικανοποιεί και τρομάζει χωρίς βέβαια να είναι και αριστούργημα. Σίγουρα είναι από τις καλύτερες σπονδυλωτές ταινίες τρόμου με αντοχή στο χρόνο. Περιέχει σχετικά μεγάλη ποσότητα αιματοκυλίσματος που συνήθως δεν συναντάμε τόσο άφθονα σε παρόμοιες ταινίες. Συμπαθητική είναι και η μουσική της επένδυση.


tales from darkside kid

tales darkside monster

tales from darkside 1990

tales from the darkside

tales poster


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η ανατριχιαστική εξόρυξη του εγκεφάλου ενός φοιτητή από τη μούμια της πρώτης ιστορίας.
  • Η θανατηφόρα διείσδυση της γάτας στο σώμα ενός θύματος της μέσα από το στόμα του!
  • Το απρόβλεπτο και συγκλονιστικό φινάλε της τρίτης ιστορίας!

Θετικά

Προσεγμένες ιστορίες, ενδιαφέρον cast, αξιόλογες ερμηνείες, διασκεδαστική κεντρική ιστορία.

Αρνητικά

Λίγα μέτρια εφέ.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Πολύ καλή σπονδυλωτή ταινία τρόμου με σπουδαίο cast και ποιοτικές ιστορίες.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.