Reviews
Διαβάζετε
The Den
0

The Den

από 25/03/2015
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «The Den» μια νεαρή φοιτήτρια επικοινωνεί με διάφορα πρόσωπα στο διαδίκτυο μέσω της προσωπικής της webcam στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας. Όταν όμως βλέπει τον βίαιο φόνο μιας κοπέλας από τη webcam, τόσο η φοιτήτρια όσο και οι άνθρωποι του στενού της κύκλου βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια μοίρα της σκοτωμένης κοπέλας.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2013

Σκηνοθεσία

Zachary Donohue

Παραγωγή

David Brooks , Dan Clifton

Σενάριο

Zachary Donohue, Lauren Thompson

Ηθοποιοί

Melanie Papalia, David Schlachtenhaufen, Matt Riedy

Μουσική

Evan Goldman

Εταιρείες Παραγωγής

Cliffbrook Films, Onset Films

Γνωστή και ως

Death Online

Σλόγκαν

online is the scene of the #crime / He wants you to watch.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

1 Ώρα και 21 Λεπτά (81 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Οι κίνδυνοι του internet είναι ένα θέμα που έχει παιχτεί σποραδικά στη σκηνή του τρόμου αλλά ευτυχώς δεν έχει κορεστεί. Μάλιστα είναι πάντα επίκαιρο την σήμερον ημέραν που το διαδικτυακό έγκλημα ανθεί και εύκολα πολύς κόσμος μπορεί να πέσει θύμα κακόβουλων επιθέσεων με ποικίλους τρόπους που επιτρέπει η αχαλίνωτη και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη μορφή του διαδικτύου. Το «The Den» που θα εξετάσουμε εδώ αναδεικνύει αυτήν την επικινδυνότητα με πειστικό τρόπο.

Το φιλμ επικεντρώνεται στη νεαρή Elisabeth που ερευνά τις συμπεριφορές τυχαίων προσώπων στις διαδικτυακές επικοινωνίες ως θέμα της πτυχιακής της εργασίας για το Πανεπιστήμιο. Χρησιμοποιεί το online chat με την ονομασία The Den και μέσω της webcam της έρχεται σε επαφή με πολλούς και ποικίλους ανθρώπους. Φυσιολογικούς, παράξενους, διεστραμμένους και κάθε καρυδιάς καρύδι…Κάποια στιγμή η Elisabeth γίνεται μάρτυρας του αποτρόπαιου φόνου μιας κοπέλας τον οποίο παρακολουθεί σοκαρισμένη στη webcam της. Κι ενώ προσπαθεί να πείσει τις αρχές για το αληθές του περιστατικού, η ίδια και τα κοντινά της πρόσωπα γίνονται στόχος ενός ή περισσότερων παρανοϊκών που θέλουν να προσφέρουν αιματηρό θέαμα μέσω διαδικτύου…

Το «The Den» αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Zachary Donohue.

Αν και περιέχει μερικές κραυγαλέες σεναριακές υπερβολές και αφέλειες, το «The Den» φέρνει εις πέρας την άτυπη αποστολή του. Παρουσιάζει με ωμό ρεαλισμό τους κινδύνους που εγκυμονεί η απρόσεχτη χρήση του internet και ειδικότερα η επικοινωνία με άγνωστα άτομα. Το μήνυμα ότι δεν πρέπει να εισέρχεσαι σε χωράφια που δεν γνωρίζεις αποτυπώνεται πειστικά στο φιλμ το οποίο δεν διστάζει να γίνει υπερβολικά βίαιο λίγες φορές σοκάροντας τον θεατή. Συναντάμε στιγμές με πολλή αγωνία όπως όταν η αδερφή της ηρωίδας απειλείται στο ίδιο της το σπίτι από έναν μασκοφόρο εισβολέα. Η τελική σεκάνς όπου η πρωταγωνίστρια έχει εισέρθει για τα καλά στο λημέρι των παρανοϊκών θα σας καθηλώσει.

Τελικά το «The Den» μπορεί να μην σας ενθουσιάσει αλλά σίγουρα δεν θα σας φανεί και αδιάφορο. Το θετικό είναι ότι μπορεί να προβληματίσει (με την καλή έννοια) όντας ένα χρήσιμο φιλμικό «εγχειρίδιο» για να επιδεικνύουμε περισσότερη προσοχή όταν επικοινωνούμε με άγνωστους στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό λοιπόν το νου σας εκεί έξω…

den review

den 2013

death online

den poster

den dvd

den film

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Ο σοκαριστικός φόνος της κοπέλας που βλέπει στην webcam η ηρωίδα και εκκινεί την διαδοχή των τρομακτικών γεγονότων.
  • Ένα εντυπωσιακό λιώσιμο μισού κεφαλιού με βαριοπούλα!
Θετικά

Αίσθηση φρεσκάδας στο κυρίως θέμα, ορισμένες πραγματικά σοκαριστικές σκηνές, πλούσιο σασπένς και καλή ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια.

Αρνητικά

Διάσπαρτα σεναριακά ξεχειλώματα, μερικές μη ρεαλιστικές καταστάσεις, η ανεπαρκής αξιοποίηση λίγων χαρακτήρων.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ενδιαφέρον found footage φιλμ τρόμου με αέρα πρωτοτυπίας. Συστήνεται ειδικότερα στους κολλημένους με τα chatrooms και την ατελείωτη χρήση webcam.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.