Είναι γνωστή στους ενασχολούμενους με τη horror σκηνή η ευρεία γκάμα μέτριων έως άθλιων ταινιών με βαμπίρ, ειδικά τα τελευταία 10-15 χρόνια. Από το σωρό υπάρχουν αυτές που κάπως βλέπονται και αυτές που δεν αξίζει καν να τις βάλεις στο dvd player. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει δυστυχώς το εντελώς απαράδεκτο «Vampire In Vegas».
Η αφήγηση στο «Vampire In Vegas» ξεκινά συστήνοντας τον Sylvian (Tony Todd), ένα πανίσχυρο βαμπίρ που εδώ και 3 αιώνες επιβιώνει πανίσχυρο έχοντας γευτεί όλες τις απολαύσεις της βαμπιρικής ζωής. Η μοναδική πρόκληση που δεν έχει ξεπεράσει είναι το ηλιακό φως – ο νούμερο ένα θανάσιμος εχθρός των βρικολάκων. Ο Sylvian προσπαθεί μέσω επιστημονικών πειραμάτων και συνεργαζόμενος με μία βιολόγο (Delia Sheppard) να ανακαλύψει τον πολυπόθητο ορό που θα τον κάνει άτρωτο στο φως. Το μεγαλεπήβολο σχέδιό του είναι να κυριαρχήσει παγκοσμίως στον κόσμο (τι πρωτότυπο!) χωρίς να κρύβεται πλέον την ημέρα. Ταυτόχρονα 3 νεαροί φίλοι επισκέπτονται το Las Vegas για ένα μοναδικό ξεφάντωμα. Οι τρεις φίλοι παρασύρονται από όμορφες και ζουμερές στριπτιζέζ που υπόσχονται υγρές απολαύσεις σ’ ένα απαγορευμένο νυχτερινό club της πόλης. Εκεί βρίσκονται αντιμέτωποι με διψασμένα βαμπίρ και τον ίδιο το Sylvian ο οποίος χαίρεται ιδιαίτερα που το αίμα ενός εκ των φίλων είναι αυτό ακριβώς που αναζητούσε για να φτιάξει τον ορό!
Στη Γαλλία κυκλοφορεί ως «Dark Evil».
Η κεντρική ιδέα περί παρασκευής ορού ανοσίας στο φως της ημέρας δεν είναι άσχημη για ταινία βρικολάκων. Όταν όμως η εκτέλεση πάσχει σε όλους τους τομείς δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το φτυάρι και να θάψουμε το φιλμ στα έγκατα της γης. Πρόκειται για πραγματικά άθλια ταινία. Οι ερμηνείες είναι κυριολεκτικά της πλάκας, στερούμενες ρεαλισμού, συναισθήματος και εκφραστικότητας ενώ κάποιες στιγμές σου μπαίνει δικαιολογημένα η ιδέα ότι οι ηθοποιοί υποκρίνονται τόσο άσχημα σκοπίμως, για να μας σπάσουν τα νεύρα! Μας πιάνει θλίψη να βλέπουμε τον Tony Todd, που κάποτε ξεχώρισε για τις ανατριχιαστικές του ερμηνείες ως Candyman, να κατρακυλά στην παρακμή της εν λόγω σαβούρας. Τα τρισάθλια εφέ θυμίζουν φτηνιάρικη τηλεταινία περασμένων δεκαετιών και αναρωτιέμαι ποιος έδωσε την γελοία ιδέα για τα εντελώς ψεύτικα φτερά νυχτερίδας που φέρουν μερικοί βρικόλακες. Η σκηνοθεσία στο «Vampire In Vegas» είναι τόσο ερασιτεχνική και ανέμπνευστη λες και την επιμελήθηκαν αρχάριοι φοιτητές κινηματογράφου. Η πλοκή κάνει απίστευτα άλματα λογικής που προκαλούν τη νοημοσύνη μας και οι διάλογοι είναι ανεπίτρεπτα κακογραμμένοι. Θα είναι κατόρθωμα αν δείτε το φιλμ χωρίς να απασχολείστε ταυτόχρονα με κάτι άλλο εκτός αν έχετε έγκαιρα πατήσει το stop στο χειριστήριο του dvd σας. Και ξέρετε κάτι; Θα έχετε πράξει πολύ σωστά…