Tv Series
Διαβάζετε
American Horror Story – 2ος Κύκλος
Golden Globe
0

American Horror Story – 2ος Κύκλος

Επισκόπηση
Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2012, 2013

Δημιουργός

Brad Falchuk, Ryan Murphy

Ηθοποιοί

Zachary Quinto, Joseph Fiennes, Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Jessica Lange

Εταιρείες Παραγωγής

Brad Falchuk Teley-Vision, Ryan Murphy Productions, 20th Century Fox Television

Γνωστή και ως

American Horror Story: Asylum

Σλόγκαν

The Asylum Is Open for Business. Check Your Sanity at the Door.

Γλώσσα

Αγγλικά

Σύνολο Σεζόν

5

Διάρκεια (μέσος όρος)

44 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «American Horror Story» συνεχίζει να σημειώνει τεράστια επιτυχία, με τον δεύτερο κύκλο να εστιάζει στις ψυχικές νόσους και στα προβλήματα που προκαλούνται μέσα σε ένα άσυλο. Ο κύκλος τιτλοφορείται Asylum και προδίδει το κύριο σκηνικό τρόμου, όπου εκτυλίσσονται οι ιστορίες των ηρώων μας. Κι εδώ θα συναντήσουμε την ταλαντούχα Jessica Lange, όχι πλέον ως ιδιόρρυθμη μάνα, αλλά ως  μοναχή (Sister Jude) που εργάζεται ως υπεύθυνη στο ίδρυμα και που πασχίζει να αφήσει πίσω της ένα αμφιλεγόμενο παρελθόν.

Μαζί της βρίσκεται και η προστατευόμενή της (Sister Mary Eunice), ο γοητευτικός αρχιερέας και ιδιοκτήτης του ιδρύματος (Monsignor Timothy Howard) κι ο σκληρός γιατρός που δείχνει να πειραματίζεται με τους ασθενείς του ασύλου (Arthur Arden). Τα νερά του ιδρύματος θα έρθει να ταράξει ο υποτιθέμενος δολοφόνος Kit Walker (ο οποίος είναι ο γνωστός μας Tate από τον 1ο κύκλο), μαζί με μια φιλόδοξη δημοσιογράφο που επιθυμεί να εισχωρήσει στα άδυτα του ασύλου.

Το τραγούδι που ακούμε συνεχώς στον δεύτερο κύκλο («Dominique») ερμηνεύτηκε από μια Βελγίδα καλόγρια και αγαπήθηκε πολύ στο Βέλγιο, τη Γαλλία κι αλλού τη δεκαετία του ’60. Η καλόγρια αυτοκτόνησε το 1985 με βαρβιτουρικά, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Κι εδώ η σειρά δομείται εξαιρετικά, με την αρρωστημένη ατμόσφαιρα της απελπισίας να κυριαρχεί στο ίδρυμα και με τους χαρακτήρες να ακροβατούν μεταξύ της ηθικής και των επιταγών της επιθυμίας τους. Μυστήριο και τρόμος, σαδισμός και φθόνος, αμαρτία και μετάνοια είναι ορισμένες από τις λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται ως έννοιες μέσα στο κάθε επεισόδιο. Η προσπάθεια να παγώσει ο χρόνος και να αποφευχθεί η πρόοδος αντιτίθεται στην επιστημονική θεώρηση, ενώ ο συγκερασμός θρησκευτικής πίστης και λογικής ορισμένες φορές φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολος.

Ακόμη ένας συναρπαστικός κύκλος 13 επεισοδίων που κρατά την αγωνία μέχρι το τέλος. Δείτε το «American Horror Story» και ταξιδέψτε στο παρελθόν, κοιτώντας από την κλειδαρότρυπα τις συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ένα άσυλο και τις συγκρούσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών!

sarah paulson asylum

asylum

asylum jessica lange

asylum lily rabe

asylum poster

asylum review

asylum ahs

american horror story asylum

ahs asylym

Θετικά

Εξαιρετικό cast, καταθλιπτική ατμόσφαιρα, ανατροπές και βίαιες σκηνές τρόμου.

Αρνητικά

Βραδυκίνητη εξέλιξη σε ορισμένα επεισόδια, ελλιπείς επεξηγήσεις για κάποια ζητήματα της πλοκής.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!