Πέθανε ο σπουδαίος Tobe Hooper

Άλλη μια δυσάρεστη είδηση ήρθε να χτυπήσει την πόρτα του horror κινηματογράφου μέσα στο 2017. Δυστυχώς έχουμε άλλη μια σημαντική απώλεια ενός εκ των επιδραστικότερων κινηματογραφιστών του χώρου. Ο ένας και μοναδικός Tobe Hooper, ο άνθρωπος πίσω από υπερκλασικά δημιουργήματα όπως The Texas Chain Saw Massacre (1974) και Poltergeist (1982) δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Hooper άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 στο Sherman Oaks, του Los Angeles σε ηλικία 74 ετών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια. Με τη μνημειώδη ταινία του που εδώ στην Ελλάδα γνωρίσαμε ως «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» ο Tobe Hooper επηρέασε αμέτρητους κινηματογραφιστές στο χώρο του τρόμου και όχι μόνο όπως οι Wes Craven, Rob Zombie, Hideo Nakata και Alexandre Aja.

Εκτός από τις δύο κλασικές ταινίες τρόμου που αναφέραμε ο Tobe Hooper έχει στο μακρύ βιογραφικό του κι άλλες αξιομνημόνευτες στιγμές. Μερικές από αυτές είναι το sequel του The Texas Chain Saw Massacre (The Texas Chainsaw Massacre 2) του 1986 με την πιο κωμική μορφή, το αγωνιώδες slasher The Funhouse (1981), το αγαπητό κυρίως στους B-movάδες Eaten Alive (1977) και το συναρπαστικό sci-fi/horror Lifeforce (1985) μεταξύ άλλων. Επίσης συμμετείχε στην αξιόλογη ανθολογία τρόμου του 1993 Body Bags παρέα με τον John Carpenter σκηνοθετώντας το φρικιαστικό segment Eye.

Δραστήριος υπήρξε και στον χώρο των τηλεοπτικών σειρών τρόμου αφού συναντάμε το όνομά του σε επεισόδια κλασικών horror σειρών όπως τα Tales From the Crypt και Masters of Horror. Τέλος από τις σπουδαιότερες δουλειές του στην τηλεόραση ήταν η μεταφορά του βιβλίου βαμπιρικού τρόμου του Stephen King Salem’s Lot που κυκλοφόρησε στην αμερικάνικη τηλεόραση το 1979.

Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Tobe. Θα λείψεις σε όλους μας.

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ