Ελληνικός Τρόμος Μικρού Μήκους με το «It Follows»

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ελληνικές ταινίες τρόμου μικρού μήκους κάνουν την εμφάνισή τους επιβεβαιώνοντας ότι σ’ αυτή την ελπιδοφόρα σκηνή υπάρχει ταλέντο και μεράκι. Το «It Follows» της VTProductions είναι μια από τις short horror παραγωγές που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Από την έναρξη διακρίνουμε μερικά στοιχεία που συνήθως θέτουν τις βάσεις για μια τρομακτική ταινία όπως η αργή, ανατριχιαστική μουσική και τα σκοτεινά, λεπτομερή πλάνα τόπων και αντικειμένων. Οι ευρηματικές λήψεις από ψηλά ακολουθούν απειλητικά την πρωταγωνίστρια στο νυχτερινό της περίπατο. Τρομακτικές φιγούρες προβάλλουν κοντά της μέσα στη νύχτα μέχρι να φτάσουμε στο spooky φινάλε με την απρόβλεπτη εξέλιξη.

Οι αναφορές σε επικλήσεις πνευμάτων υποδηλώνουν ότι το φιλμ θέλει να ακολουθήσει mainstream μοτίβα τρόμου χωρίς όμως να στερείται ενός ιδιαίτερου, «προσωπικού» στιλ. Ως βασική επιρροή του θα αναφέραμε φυσικά το «It Follows», την ταινία αποκάλυψη του 2014 ενώ η creepy μουσική ξυπνάει μνήμες από το εφιαλτικό classic «Suspiria» (1977).

Οι τρομακτικές μορφές φέρνουν στο νου αντίστοιχες από το «Dead Birds» (2004) ενώ άλλες παραπέμπουν στον ίδιο τον διάβολο. Τα εφέ των παραμορφώσεων είναι καλά για τα standards της ταινίας, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για μια εγχώρια παραγωγή μικρού μήκους και χαμηλού κόστους.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η παρακολούθηση του «It Follows» είναι μια ψυχαγωγική εμπειρία. Φυσικά, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (π.χ. στις ερμηνείες) αλλά γενικά το δείγμα κρίνεται θετικό. Αν σας αρέσουν τα φιλμ τρόμου μικρού μήκους και έχετε διάθεση να ψαχτείτε στο ντόπιο ρεπερτόριο το «It Follows» είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για εσάς.

Μπορείτε να δείτε το «It Follows» παρακάτω:

Σκηνοθεσία: Βίκυ Τσίμπα

Σενάριο: Γεωργία Λαζαρίδου, Βίκυ Τσίμπα

Ηθοποιοί: Νάνσυ Τσίμπα, Λάμπης Λαζαρίδης, Δήμητρα Μπάμπλη, Γεωργία Λαζαρίδου, Ανδρέας Σισκάκης, Νικολέτα Μπολιανίδου

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
Τα πιο πρόσφατα
Τα πιο παλιά Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
View all comments
jimslayer 74
jimslayer 74
4 χρόνια πριν

πλακα εχει χα χα χα

Latest articles

Related articles