Ο John Carpenter θα έκανε νέα ταινία τρόμου υπό προϋποθέσεις

Ο μεγάλος John Carpenter προφανώς δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο άνθρωπος που μας χάρισε κλασικές ταινίες τρόμου που σημάδεψαν για πάντα τον horror κινηματογράφο όπως Halloween και The Thing έχει εδώ και πολύ καιρό αποτραβηχτεί από τη σκηνοθεσία full length ταινιών τρόμου. Το συμπαθητικό αλλά οπωσδήποτε όχι κάτι ιδιαίτερο The Ward (2010) ήταν η τελευταία σκηνοθετική του απόπειρα.

Ωστόσο, πρόσφατες δηλώσεις του στο Collider.com άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για μια μελλοντική ταινία τρόμου ή δράσης…υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις. Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου ο Carpenter μίλησε για μια ευρεία γκάμα θεμάτων γύρω από τον κινηματογράφο και την πολιτική κατάσταση της σημερινής εποχής, κάποια στιγμή προέβη στην ακόλουθη αινιγματική δήλωση:

Δεν έχω κάτι προγραμματισμένο αλλά δουλεύω πάνω σε διάφορα πράγματα. Έκανα πολλές ταινίες με αποτέλεσμα να «καώ» και έπρεπε να σταματήσω για ένα διάστημα. Πρέπει να ζήσω κιόλας. Θα πρέπει οι συνθήκες να είναι σωστές για να το ξανακάνω. Θα μου άρεσε να κάνω άλλο ένα φιλμ τρόμου ή μια σπουδαία περιπέτεια. Θα ήταν ένα project που θα έπρεπε να έχει τον σωστό προϋπολογισμό. Σήμερα, αναγκάζουν τους νέους σκηνοθέτες να κάνουν ταινίες για 2 εκατομμύρια δολάρια όταν η ταινία έχει γραφτεί για προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνεπώς πρέπει να τα «συμπιέσεις» όλα μέσα σ’ αυτό το εύρος και γι’ αυτό δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο.

John Carpenter

Σίγουρα κατανοητός ο προβληματισμός του Carpenter αλλά στο ευμετάβλητο τοπίο του κινηματογράφου ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πει κάποιος την τελευταία του λέξη. Πάντως στην ίδια συνέντευξη ο Carpenter δήλωσε πως θα ήθελε να ασχοληθεί και με τηλεοπτική σειρά κάτι που άλλωστε έχει ήδη ξανακάνει στην πιο πρόσφατη ιστορία του (βλέπε Masters of Horror).

Για να δούμε…

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
 


Μπορεί να σας αρέσει
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ