RIP – Umberto Lenzi

Άλλη μια δυσάρεστη είδηση, από τις πολλές που δυστυχώς κυκλοφόρησαν μέσα στο 2017. Ο Ιταλός κινηματογραφιστής Umberto Lenzi γνωστός για τις cult ταινίες του στο χώρο του ιταλικού τρόμου έφυγε από τη ζωή στα 86 χρόνια την χθεσινή Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ρώμης χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες μέχρι στιγμής. Ο Lenzi σκηνοθέτησε πολλά είδη ταινιών για το ιταλικό cinema αλλά γνωστότερος έγινε στη σκηνή του τρόμου με «ακραίες» ταινίες κυρίως στις κατηγορίες των κανίβαλων και των giallo.

Οι πιο αξιομνημόνευτες ταινίες του ήταν τα Cannibal Ferox (1981), Eaten Alive (1980), Sacrifice! (1972), Nightmare City (1980), Knife of Ice (1973), Eyeball (1975) και Seven Blood-Stained Orchids (1972) μεταξύ πολλών άλλων από την πλούσια φιλμογραφία του.

Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Umberto…

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ