Shelley Review

Στο «Shelley» μια Ρουμάνα προσλαμβάνεται από ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδί για να εργαστεί στο σπίτι τους ως οικιακή βοηθός, βαθιά στο δάσος μακριά από τις ανέσεις τις τεχνολογίας. Μετά από πρόταση του ζευγαριού η Ρουμάνα δέχεται να γίνει ανάδοχος μητέρα του παιδιού τους. Αυτό που θα κυοφορήσει όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο βρέφος αλλά κάτι πολύ διαβολικό που θα διαταράξει τη ζωή των τριών πρωταγωνιστών.

Άλλο ένα φιλμ με body horror διαστάσεις μέσα στο 2016 που έτυχε διαδεδομένης προβολής σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Το ντεμπούτο του ιρανικής καταγωγής σκηνοθέτη Ali Abbasi φέρει τον τίτλο Shelley φέρνοντας αρχικά στο νου την συγγραφέα του Frankenstein αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση.

Το «Shelley» είναι ένα φιλμ που πατάει στην κληρονομιά του ανυπέρβλητου αριστουργήματος Rosemary’s Baby του μεγάλου Roman Polanski. Έρχεται από τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από τη Δανία, μια σκηνή που συχνά πυκνά μας χαρίζει ενδιαφέρουσες, πλην όμως δυσκολοχώνευτες παραγωγές τρόμου που δεν προορίζονται για το ευρύ κοινό.

shelley horror

Το «Shelley» περιστρέφεται γύρω από τους φόβους της μητρότητας εισάγοντας τις απαραίτητες supernatural πινελιές διαμορφώνοντας κλίμα παράνοιας και ψυχολογικού τρόμου με έντονες δραματικές προεκτάσεις. Το δασώδες περιβάλλον του σπιτιού δίπλα στην όμορφη λίμνη μοιάζει ως το κατάλληλο περιβάλλον για να ξεδιπλωθούν τα συνταρακτικά γεγονότα της ταινίας.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Κοπεγχάγη.

Οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές στέκονται σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα αναφορικά με τους ρόλους που καλούνται να φέρουν εις πέρας. Γενικά, το φιλμ τα καταφέρνει αρκετά καλά στην δημιουργία αυθεντικού ψυχολογικού τρόμου και απειλητικής ατμόσφαιρας. Εκεί που υστερεί είναι στο σενάριο και στην ταχύτητα, όντας ασαφές και νωχελικό προκαλώντας κάποια αμηχανία στον θεατή που περιμένει περισσότερη ενεργητικότητα από το κατά τα’ άλλα ενδιαφέρον αυτό έργο.

Εν πάση περιπτώσει, κάθε αρχή και δύσκολη. Ας ελπίσουμε το επόμενο κινηματογραφικό πόνημα του Ali Abbasi να είναι αισθητά βελτιωμένο.

shelley movie
shelley 2016 horror
shelley review
shelley

Θετικά: Πυκνή ατμόσφαιρα, ιδανικό περιβάλλον για ταινία τρόμου, καλές ερμηνείες, δραματικές πινελιές, μερικές αληθινά τρομακτικές σκηνές.

Αρνητικά: Αργός ρυθμός, ενδείξεις αμηχανίας στο σενάριο, ασάφειες στις απαντήσεις και στην εξέλιξη της πλοκής.

Συμπέρασμα: Ενδιαφέρουσα ταινία τρόμου με επιρροές από το έπος Rosemary’s Baby του Polansky. Παρά τις φανερές αδυναμίες σε συγκεκριμένους τομείς καταφέρνει να σε κερδίσει στο τέλος.

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

1 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Η απότομη και σοκαριστική σκηνή όπου ένα πιτσιρίκι χτυπάει την κοιλιά της εγκύου Ρουμάνας οικιακής βοηθού.
  2. Η σοκαριστική σκηνή που η Ρουμάνα προσπαθεί να βλάψει τον εαυτό της και να βγάλει το παιδί που κυοφορεί.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Αλι Αμπάσι
Πρωταγωνιστούν: Έλλεν Ντόρριτ Πέτερσεν, Κοσμίνα Στράταν, Πίτερ Κριστόφερσεν
Χώρα: Δανία
Έτος: 2016
Διάρκεια: 92 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ