Reviews
Διαβάζετε
Shelley
0

Shelley

από 27/01/2017
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Shelley» μια Ρουμάνα προσλαμβάνεται από ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδί για να εργαστεί στο σπίτι τους ως οικιακή βοηθός, βαθιά στο δάσος μακριά από τις ανέσεις τις τεχνολογίας. Μετά από πρόταση του ζευγαριού η Ρουμάνα δέχεται να γίνει ανάδοχος μητέρα του παιδιού τους. Αυτό που θα κυοφορήσει όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο βρέφος αλλά κάτι πολύ διαβολικό που θα διαταράξει τη ζωή των τριών πρωταγωνιστών.

Χώρα

Δανία

Έτος

2016

Σκηνοθεσία

Ali Abbasi

Παραγωγή

Jacob Jarek

Σενάριο

Ali Abbasi

Ηθοποιοί

Ellen Dorrit Petersen, Cosmina Stratan, Björn Andrésen

Μουσική

Martin Dirkov

Εταιρείες Παραγωγής

Profile Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Σέλεϊ

Σλόγκαν

Inside, an evil grows.

Γλώσσα

Δανικά

Διάρκεια

1 Ώρα και 32 Λεπτά (92 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Άλλο ένα φιλμ με body horror διαστάσεις μέσα στο 2016 που έτυχε διαδεδομένης προβολής σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Το ντεμπούτο του ιρανικής καταγωγής σκηνοθέτη Ali Abbasi φέρει τον τίτλο Shelley φέρνοντας αρχικά στο νου την συγγραφέα του Frankenstein αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση.

Το «Shelley» είναι ένα φιλμ που πατάει στην κληρονομιά του ανυπέρβλητου αριστουργήματος Rosemary’s Baby του μεγάλου Roman Polanski. Έρχεται από τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από τη Δανία, μια σκηνή που συχνά πυκνά μας χαρίζει ενδιαφέρουσες, πλην όμως δυσκολοχώνευτες παραγωγές τρόμου που δεν προορίζονται για το ευρύ κοινό.

Το «Shelley» περιστρέφεται γύρω από τους φόβους της μητρότητας εισάγοντας τις απαραίτητες supernatural πινελιές διαμορφώνοντας κλίμα παράνοιας και ψυχολογικού τρόμου με έντονες δραματικές προεκτάσεις. Το δασώδες περιβάλλον του σπιτιού δίπλα στην όμορφη λίμνη μοιάζει ως το κατάλληλο περιβάλλον για να ξεδιπλωθούν τα συνταρακτικά γεγονότα της ταινίας.

Horror Trivia
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Κοπεγχάγη.

Οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές στέκονται σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα αναφορικά με τους ρόλους που καλούνται να φέρουν εις πέρας. Γενικά, το φιλμ τα καταφέρνει αρκετά καλά στην δημιουργία αυθεντικού ψυχολογικού τρόμου και απειλητικής ατμόσφαιρας. Εκεί που υστερεί είναι στο σενάριο και στην ταχύτητα, όντας ασαφές και νωχελικό προκαλώντας κάποια αμηχανία στον θεατή που περιμένει περισσότερη ενεργητικότητα από το κατά τα’ άλλα ενδιαφέρον αυτό έργο.

Εν πάση περιπτώσει, κάθε αρχή και δύσκολη. Ας ελπίσουμε το επόμενο κινηματογραφικό πόνημα του Ali Abbasi να είναι αισθητά βελτιωμένο.

shelley horror

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η απότομη και σοκαριστική σκηνή όπου ένα πιτσιρίκι χτυπάει την κοιλιά της εγκύου Ρουμάνας οικιακής βοηθού.
  • Η σοκαριστική σκηνή που η Ρουμάνα προσπαθεί να βλάψει τον εαυτό της και να βγάλει το παιδί που κυοφορεί.

Trailer

Photos

shelley movie

shelley 2016 horror

shelley review

Posters

shelley

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Πυκνή ατμόσφαιρα, ιδανικό περιβάλλον για ταινία τρόμου, καλές ερμηνείες, δραματικές πινελιές, μερικές αληθινά τρομακτικές σκηνές.

Αρνητικά

Αργός ρυθμός, ενδείξεις αμηχανίας στο σενάριο, ασάφειες στις απαντήσεις και στην εξέλιξη της πλοκής.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ενδιαφέρουσα ταινία τρόμου με επιρροές από το έπος Rosemary’s Baby του Polansky. Παρά τις φανερές αδυναμίες σε συγκεκριμένους τομείς καταφέρνει να σε κερδίσει στο τέλος.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.