Reviews
Διαβάζετε
Evolution
0

Evolution

από 26/01/2017
Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Evolution» αφηγείται τη δραματική ιστορία ενός μικρού αγοριού που μεγαλώνει σε ένα απόμακρο παραθαλάσσιο χωριό όπου κατοικούν μόνο γυναίκες και μικρά αγόρια. Σύντομα ο μικρός πρωταγωνιστής αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και τα πράγματα γύρω του δεν είναι όπως φαίνονται.

Χώρα

Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο

Έτος

2015

Σκηνοθεσία

Lucile Hadžihalilović

Παραγωγή

Julien Naveau, Sylvie Pialat, Sebastián Álvarez

Σενάριο

Lucile Hadžihalilović, Alante Kavaite

Ηθοποιοί

Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier

Μουσική

Zacarías M. de la Riva

Εταιρείες Παραγωγής

Les Films du Worso, Noodles Production

Μεταφρασμένος Τίτλος

Εξέλιξη

Γλώσσα

Γαλλικά

Διάρκεια

1 Ώρα και 21 Λεπτά (81 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Είναι ίσως μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες τρόμου του 2016 (ξεκίνησε να παίζεται σε φεστιβάλ από το 2015). Για την ακρίβεια δεν μπορεί να θεωρηθεί καθαρόαιμη ταινία τρόμου καθώς περιέχει στοιχεία δράματος, επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου. Σίγουρα δεν είναι μια ταινία για το ευρύ κοινό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται ποιότητας.

Ο λόγος για το «Evolution» της Γαλλίδας Lucile Hadzihalilovic το οποίο μας ταξιδεύει σ’ ένα απόμερο παραθαλάσσιο χωριό όπου κατοικούν μόνο χλωμές γυναίκες και μικρά αγόρια. Τα αγόρια υπόκεινται σε περίεργες θεραπείες με ενέσεις από ειδικές νοσοκόμες που αποσκοπούν σε κάτι πολύ μα πολύ τρελό.

Horror Trivia
Η σκηνοθέτρια Lucile Hadzihalilovic εμπνεύστηκε την ταινία από την εμπειρία που είχε στα 10 της χρόνια όταν εισήχθη σε νοσοκομείο για να αφαιρέσει την σκωληκοειδή απόφυση.

Πρωταγωνιστεί ένα από τα αγόρια του χωριού που υποψιάζεται βάσει συγκεκριμένων ενδείξεων ότι οι γυναίκες δεν τους λένε την αλήθεια για τους σκοπούς τους και την πραγματική τους ταυτότητά. Το αλλόκοτο αυτό φιλμ συνδυάζει λαβκραφτιανή ατμόσφαιρα και κρονενμπερική body horror φιλοσοφία. Τρομάζει με τη σταδιακή αποκάλυψη της πραγματικότητας παρά με τις τετριμμένες jump scares.

Τα υποθαλάσσια λεπτομερή πλάνα μαγεύουν. Η ιδέα ότι ο κόσμος γύρω μας δεν είναι αυτός που φαίνεται αλλά πολύ πιο σκοτεινός είναι πολύ τρομακτική από μόνη της και λειτουργεί αποτελεσματικά ως κινητήριος μοχλός παραγωγής τρόμου. Αν είστε φίλος του πειραματικού κινηματογράφου τσεκάρετέ το.

evolution experiment

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η εναρκτήρια σκηνή που το αγόρι εντοπίζει ένα πτώμα στο βυθό.
  • Η σκηνή που ο μικρός πρωταγωνιστής βλέπει κρυφά τη νύχτα μια αλλόκοτη τελετουργία των μυστηριωδών γυναικών του χωριού.

Trailer

Photos

evolution boys 2015

Posters

evolution poster

evolution

evolution dvd 2015

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Σουρεαλιστική ατμόσφαιρα λαβκραφτιανής αισθητικής, ύπαρξη μυστηρίου, δυναμικές ερμηνείες, κλίμα απόγνωσης και απελπισίας, όμορφη φωτογραφία.

Αρνητικά

Αργός ρυθμός, έλλειψη τόλμης στον τομέα της δράσης, της έντασης και του gore (γιατί όχι;).

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιόλογο φιλμ πειραματικού τρόμου που σίγουρα έχει κάτι να πει στους φίλους του avante-garde κινηματογράφου.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.