The Strange Vice of Mrs. Wardh Review

Η γυναίκα ενός σημαίνοντα ανθρώπου, η οποία διατηρεί δεσμό με κάποιον παράλληλα, μην έχοντας ησυχάσει επίσης από μια παλαιότερη ερωτική περιπέτεια, υποψιάζεται ότι κάποιος από αυτούς τους άντρες της ζωής της, είναι ψυχοπαθής δολοφόνος, μια και τα θύματα δεν ήταν άσχετα με όλους αυτούς.

Πρόκειται για άλλη μια ταινία του Sergio Martino, από τις καλύτερες του κατά την γνώμη μου, με το δίδυμο Hilton – Fenech σε δράση και άρρηκτα συνδεδεμένη με τις άλλες δύο, «Tutti I colori del buio» και «Il tuo vizio è una stanza chiusa e solo io ne ho la chiave» ή αγγλιστί «All the colors of the dark» και «Your vice is a locked room and only I have the key», αντίστοιχα.

Όπως και στις άλλες δυο, η πρωταγωνίστρια, η απίθανη και υπέροχη Fenech, ζει στο παρόν μπλέκοντας την ζωή της μεταξύ του νόμιμου συζύγου της και του εραστή της, ενώ υπάρχει πάντα και ο συνήθης ύποπτος από το παρελθόν που στοιχειώνει τα όνειρα αλλά ακόμα χειρότερα, την πραγματικότητα της…

Το φιλμ γνώρισε λογοκρισία στη Μεγάλη Βρετανία όπου απαγορεύτηκε να προβληθεί στα βρετανικά cinema το έτος της κυκλοφορίας του. Τελικά κυκλοφόρησε σε DVD σε μη λογοκριμένη έκδοση το 2011.

Ειδικά σε αυτή την τριλογία, θα έλεγε κανείς, του Martino, είναι διάχυτη η ατμόσφαιρα, οι ωραίες ερμηνείες, η ατμοσφαιρική και μαγευτική μουσική και τα γυμνά της Fenech. Για όποιον ασχολείται με τα giallo films, θεωρώ must τις συγκεκριμένες ταινίες του Martino, από κάθε άποψη..! Οι πιστοί προσέλθετε και οι αναζητούντες την ατμόσφαιρα στις ταινίες τρόμου και μυστηρίου, μην χρονοτριβείτε..!!

mrs wardh 8
mrs wardh 3
mrs wardh 5
mrs wardh 4
mrs wardh 7
blade of the- ipper

Θετικά: Οι πολύ ωραίες τοποθεσίες. Η ατμοσφαιρική μουσική που διέπει καίρια σημεία της ταινίας. Οι καλοί ηθοποιοί συνάμα με τις καλλονές που παρελαύνουν από την ταινία.

Αρνητικά: Όπως σε αρκετά giallo ,υπάρχουν σημεία με διαλόγους που δεν χρειάζονται και πολύ, αυτό όμως δεν καθίσταται επουδενί αρκετό για να τσαλακώσει την πλοκή και την όλη ατμόσφαιρα της ταινίας.

Συμπέρασμα: Αναζητείστε μαζί με αυτό το φιλμ και τα υπόλοιπα δύο που αναφέρω στην αρχή της κριτικής μου, τα οποία συνθέτουν την άτυπη τριλογία του Martino και θα απολαύσετε κάποιες ώρες ποιοτικού Italian horror..!

Βαθμός:

4 star rating

Gore:

3 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Το γυμνό της Fenech στα πρώτα λεπτά της ταινίας στο μπάνιο, σε προϊδεάζει για την αγωνία που θα επακολουθήσει.
  2. Το ραντεβού της ξανθιάς κοπέλας στο πάρκο την ώρα που σουρουπώνει με τον δολοφόνο της.
  3. Το κυνήγι της Fenech στην ωραία εξοχική τοποθεσία και όλα τα τελευταία λεπτά, τα οποία βρίθουν από αλλεπάλληλες ανατροπές.

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Τάσος Λεοντιάδης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…

Info

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μαρτίνο
Πρωταγωνιστούν: Έντβιτζε Φένεκ, Κοντσίτα Αϊρόλντι, Ιβάν Ρασίμοφ
Χώρα: Ιταλία
Έτος: 1971
Διάρκεια: 98 λεπτά

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ