The Sand (Η άμμος) Review

Το «The Sand» ακολουθεί μια παρέα νέων οι οποίοι μετά από ένα ξέφρενο νυχτερινό πάρτι αποφοίτησης σε μια παραλία βρίσκονται την επόμενη μέρα εγκλωβισμένοι στην ίδια παραλία η οποία καταβροχθίζει οτιδήποτε πατήσει στην άμμο…

Το «The Sand» είναι σίγουρα μια ασυνήθιστη ταινία τρόμου. Στους πιο παλιούς και στους λάτρεις του cult ενδεχομένως θα θυμίσει εκείνη την cheesy ταινία τρόμου των αρχών των 80s με τον τυπικό τίτλο «Blood Beach» (1980). Άλλοι θα βρουν λίγες ομοιότητες και με το εμβληματικό «Tremors» του 1990. Μακάρι βέβαια το φιλμ που εξετάζουμε στην παρούσα κριτική να ήταν τουλάχιστον ισάξιο του «Tremors» διότι αυτό που βλέπουμε…δύσκολα βλέπεται…

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Αχαλίνωτους νέους, αγόρια και κορίτσια, που ξενυχτούν, διασκεδάζουν, χορεύουν και μεθούν σε παραλιακό πάρτι αποφοίτησης. Το επόμενο πρωί, τα λίγα άτομα που έμειναν στην παραλία, βρίσκονται μπροστά σε έναν φρικιαστικό εφιάλτη. Κάτι διαβολικό και πεινασμένο παραμονεύει κάτω από την άμμο της παραλίας, έτοιμο να καταβροχθίσει οποιονδήποτε άτυχο ακουμπήσει το αμμώδες έδαφος. Θα καταφέρουν οι νέοι να βρουν έναν τρόπο για να επιβιώσουν και τελικά να φύγουν από την σαρκοφάγο «παραλία»;

the sand movie review

Αν εξαιρέσουμε την ευρηματική, σπάνια και «παιχνιδιάρικη» κεντρική ιδέα καθώς και μερικούς φρικιαστικούς στη σύλληψη και εκτέλεση φόνους, δύσκολα θα βρούμε κάτι θετικό στην ταινία. Σε όλους του τομείς το «The Sand» βρίσκεται κάτω από τη γραμμή της μετριότητας. Οι ερμηνείες και η ποιότητα των διαλόγων είναι της πλάκας. Οι χαρακτήρες εντελώς αντιπαθητικοί με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η σκηνοθεσία συνολικά επιδεικνύει έναν διάχυτο ερασιτεχνισμό.

Η ταινία γυρίστηκε σε 12 μέρες.

Αλλά ακόμα και οι φόνοι που προσδίδουν λίγη αγωνία στις εξελίξεις δεν έχουν πάντα πειστικά εφέ. Εκείνες δε οι εικόνες μερών του τέρατος στη διάρκεια της νύχτας προκαλούν τουλάχιστον απογοήτευση. Κρίμα διότι αν υπήρχε ένας παράγοντας για να σώσει λίγο την ταινία αυτή ήταν το φονικό τέρας. Πέρα απ’ το ότι δεν το απολαμβάνουμε επαρκώς, τα ειδικά εφέ της δράσης του είναι αστεία. Πρόχειρη βρήκα και την εξήγηση για την προέλευση του τρομερού τέρατος.

Ειλικρινά αμφιβάλλω αν υπάρχουν αρκετοί θεατές που θα αντέξουν στο μαρτύριο του «The Sand». Βλέπετε είναι και μια ταινία που πλησιάζει τα 85 λεπτά. Υπό διαφορετικές συνθήκες η διάρκεια θα ήταν ok, όμως για τα βαρετά και ερασιτεχνικά δεδομένα του συγκεκριμένου φιλμ, το σχεδόν ενενηντάλεπτο είναι βασανιστήριο. Παρά την αναμονή το έργο δεν σε αποζημιώνει πουθενά, ούτε προς το τελείωμα όπου υποτίθεται έχουμε…«κλιμάκωση». Πιστεύετε λοιπόν ότι μπορείτε να αντέξετε την παρακολούθηση του «The Sand»; Δική σας η ευθύνη. Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε.

the sand 2015

Θετικά: Η «cheesy» κεντρική ιδέα.

Αρνητικά: Κωμικοτραγικές ερμηνείες από γενικά αντιπαθητικούς χαρακτήρες, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, σενάριο γεμάτο ανόητες ιδέες, απαράδεκτα ειδικά εφέ.

Συμπέρασμα: Φτηνιάρικη, κακογυρισμένη και ανυπόφορη παραγωγή με τέρας.

Βαθμός:

1.5 star rating

Gore:

3 star gore rating
Κάντε κλικ εδώ για τα highlights
  1. Η αργή καταβρόχθιση ενός άνδρα από την «παραλία».
  2. Η βασανιστική καταβρόχθιση ενός αστυνομικού από την «παραλία».
  3. Η απρόσμενη καταβρόχθιση ενός τυπά από το τέρας της παραλίας ο οποίος έχει σφηνώσει μέσα σε βαρέλι!

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Ισάακ Γκαμπαέφ
Πρωταγωνιστούν: Μπρουκ Μπάτλερ, Κλίο Μπέρι, Σίνθια Μιούρελ
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2015
Διάρκεια: 84 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

Sting Review

Clock (Ρολόι) Review