Them

Εκείνοι

Η Γαλλία είναι μια χώρα που μας συνηθίζει στις κινηματογραφικές εκπλήξεις όσον αφορά τις ταινίες τρόμου. Άλλη μια έκπληξη λοιπόν έρχεται το 2006 με το εξαιρετικό «THEM» για το οποίο λέγεται ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Μια παράξενα γοητευτική ταινία τρόμου γαλλο-ρουμανικής προέλευσης που καταφέρνει να μας ταράξει χωρίς τετριμμένα κολπάκια, χωρίς υπερσύγχρονα εξελιγμένα εφέ και υπερβολικές αιματοχυσίες.

Όλα τα γεγονότα διαδραματίζονται σε μια απομoνωμένη κατοικία λίγο έξω από το Βουκουρέστι. Εκεί ζουν η Clementine και ο Lucas, ένα νεαρό, αγαπημένο ζευγάρι. Η Clementine εργάζεται ως καθηγήτρια γαλλικών σ’ ένα σχολείο του Βουκουρεστίου. Η ήρεμη ζωή του ζευγαριού θα διακοπεί ξαφνικά όταν ένα βράδυ κάτι πολύ απροσδόκητο θα αναστατώσει την ησυχία τους. Ένας μυστηριώδης εισβολέας θα εισέλθει στο σπίτι τους με τις πιο άγριες διαθέσεις απειλώντας τις ζωές τους. Το ζευγάρι ξεκινά έναν δραματικό αγώνα για επιβίωση με αβέβαιο αποτέλεσμα…

Το φιλμ γυρίστηκε στο Βουκουρέστι σε διάστημα 30 ημερών.

Ίσως με μια πρώτη ανάγνωση να μην φαίνονται συγκλονιστικά τα παραπάνω στον απροετοίμαστο θεατή. Εδώ είναι όμως που το «THEM» ξεδιπλώνει τη δύναμη και την ευρηματικότητά του. Καταφέρνει να μετατρέψει μια απλή ιστορία σ’ ένα απίστευτα αγωνιώδες ξέσπασμα που καθηλώνει. Από την στιγμή που η κυρίως δράση ξεκινά, η ταινία δεν σ’ αφήνει να πάρεις την παραμικρή ανάσα.

Άρτιο σκηνοθετικά, έξυπνο, ρεαλιστικό και ανατρεπτικό το «THEM» μπορεί και σοκάρει χωρίς να βασίζεται σε γνωστά κλισαρισμένα μοτίβα και αιματοβαμμένα πλάνα. Η ένταση και η αγωνία είναι διάχυτες καθ’όλη τη διάρκεια της εισβολής στο σπίτι των δύο πρωταγωνιστών. Και μέχρι τότε όμως η ταινία δεν είναι αδιάφορη αλλά μας προετοιμάζει με τον τρόπο της για το ρεσιτάλ τρόμου που θα ακολουθήσει.

Η εναρκτήρια σκηνή όπου μια μητέρα με την κόρη της ξεπαστρέφονται στο αυτοκίνητό τους από την ίδια απειλή που θα χτυπήσει την Clemente και τον Lucas αργότερα, μπορεί να παραλληλιστεί με το θηρίο που μας δείχνει τα δόντια του απειλητικά. Η ολιγόλεπτη σεκάνς όπου η Clemente οδηγεί το αυτοκίνητό της -στο φως της ημέρας ακόμα- κατευθυνόμενη προς το σπίτι της και κατά τη διάρκεια της οποίας περνάει από τον τόπο του προηγούμενου εγκλήματος της εναρκτήριας σκηνής, συνδέει έξυπνα τα γεγονότα.

Μαζί με την ατμοσφαιρική, απαλή μουσική που συνοδεύει τη διαδρομή, διαμορφώνεται η κατάλληλη εισαγωγή για τον εφιάλτη που θα εκτυλιχθεί στην οθόνη μας. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλειφθούν οι εξαιρετικές ερμηνείες του νεαρού ζευγαριού το οποίο αποδίδει τους ρόλους του απολύτως πειστικά και κατορθώνει να μας μεταδώσει επιτυχώς την αγωνία και τον τρόμο που βιώνει. Η ανατριχίλα κορυφώνεται όταν αποκαλύπτεται η ταυτότητα της απειλής και πλέον όλοι νιώθουν σοκαρισμένοι αλλά ταυτόχρονα και απόλυτα ικανοποιημένοι για το τρομακτικό θέαμα που παρακολούθησαν…

Αριστούργημα! Έτσι απλά! Απλά βάλτε το να παίξει στο DVD player σας και θα παρακαλάτε να μην τελειώσει…

them 2006
ils 2006
ils
them

Βαθμός
Σίγουρα το «THEM» μπορεί να συμπεριληφθεί στις καλύτερες ταινίες τρόμου της περασμένης δεκαετίας και μια από τις καλύτερες με θέμα τις εισβολές σε σπίτια. Αποτελεί μια γνήσια τρομακτική εμπειρία που δεν βιώνουμε συχνά σε ταινίες τους είδους σήμερα. Διδάσκει πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια αυθεντική ταινία τρόμου χωρίς τεράστιο budget, αρκεί να υπάρχει σκηνοθετικό ταλέντο και μαεστρία.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή