Reviews
Διαβάζετε
Nightmare at the End of the Hall
0

Nightmare at the End of the Hall

από 13/05/2018

Το 13ο Δωμάτιο

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Nightmare At The End of the Hall» επικεντρώνεται στην προσπάθεια μιας καθηγήτριας να διαλευκάνει την αυτοκτονία μας παλιάς συμμαθήτριάς της με την οποία φοίτησαν στο σχολείο που η πρώτη διδάσκει τώρα.

Χώρα

Καναδάς

Έτος

2008

Σκηνοθεσία

George Mendeluk

Παραγωγή

Joseph Lawlor , Kirk Shaw

Σενάριο

Nora Zuckerman

Ηθοποιοί

Sara Rue , Duncan Regehr , Kavan Smith , Jacqueline MacInnes Wood

Μουσική

Clinton Shorter

Εταιρείες Παραγωγής

Insight Film Studios

Γνωστή και ως

The Room at the End of the Hall
Ο επισκέπτης από το παρελθόν

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το 13ο Δωμάτιο

Σλόγκαν

Fear finds a new home.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

90 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Και ναι, το επαναλαμβανόμενο και χιλιοιδωμένο μοτίβο του πνεύματος που ζητάει δικαιοσύνη ξαναχτυπά, αυτή τη φορά από τον Καναδά σε μία κάτω του μετρίου εκτέλεση. Ο λόγος για το «Nightmare At The End of the Hall» με τον πιο μαρκετίστικο ελληνικό τίτλο «Το 13ο Δωμάτιο». Πρόκειται για τηλεταινία μεταφυσικού χαρακτήρα, ευτυχώς για εμάς όχι τεραστίας διάρκειας αφού ήδη μέχρι τη μέση αισθανόμαστε βαριεστημένοι με την πλοκή να μην κάνει ένα μεγάλο μπαμ, πουθενά, ανήμπορη να ταρακουνήσει τις αισθήσεις μας όντας υπερβολικά πεζή και ακίνδυνη.

Το φιλμ αφηγείται την προσπάθεια μιας καθηγήτριας σ’ ένα εσώκλειστο κολέγιο να διαλευκάνει το μυστήριο γύρω από την τραγική αυτοκτονία μιας παλιάς της συμμαθήτριας η οποία κατά τα φαινόμενα μετεμψυχώθηκε στο σώμα μιας τωρινής μαθήτριας και προσπαθεί να δώσει «σημάδια». Η καθηγήτρια στα νιάτα της φοίτησε στο ίδιο κολέγιο και ήταν κολλητή με την αυτόχειρα από την οποία μάλιστα έβγαλε ένα σωρό χρήματα μετατρέποντας την δυσάρεστη ιστορία σε μυθιστόρημα.

Horror Trivia
Η ταινία είναι γνωστή στην ελληνική αγορά και με τον εναλλακτικό τίτλο «Ο επισκέπτης από το παρελθόν».

Η ταινία είναι προβληματική από πολλές πλευρές. Ανέμπνευστη και άνευρη σκηνοθεσία, προχειρογραμμένο και στερημένο από φρέσκιες ιδέες σενάριο, κακό μοντάζ με αδέξια εισαγωγή πλάνων από το παρελθόν υπό μορφή αναμνήσεων της πρωταγωνίστριας ενώ και οι ερμηνείες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Ο ρυθμός είναι βασανιστικά αργόσυρτος παρά τη μικρή σχετικά διάρκεια. Μέχρι ένα σημείο η ταινία προσπαθεί να καλλιεργήσει το δίλημμα «μεταφυσικό αίνιγμα ή εξαπάτηση»; Δυστυχώς όμως χάνει πολύ γρήγορα την όποια μυστηριώδη διάθεση επιστρέφοντας στην συνταγή των σεναριακών κοινοτοπιών των ιστοριών «φαντασμάτων». Τυπικές τρομάρες όπως απότομες εμφανίσεις μορφών στον καθρέπτη απαντούν για πολλοστή φορά.

Το φινάλε δεν επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις, μόνο μια σχετικά προβλέψιμη για το έμπειρο μάτι εξέλιξη αλλά ακόμα κι αυτή είναι κακοφτιαγμένη. Απούσα είναι και η ατμόσφαιρα παρότι σε τέτοια φιλμ είναι από τα πρώτα που αναμένουμε. Τέλος, η επιλογή της ίδιας ηθοποιού τόσο για την αυτόχειρα όσο και για την τωρινή της μετεμψύχωση κρίνεται ανεπιτυχής. Πάμε γι’ άλλα…

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η ξαφνική εμφάνιση του ειδώλου της νεκρής κοπέλας σ’ έναν καθρέπτη. Δεν είναι πρωτότυπη αλλά δύσκολα βρίσκεις κάτι που να σε εντυπωσιάζει στο φιλμ.

Photos

nightmate end hall

Posters

nightmate at the end of the hall 2008

nightmate at the end of the hall

Trailer

——

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Ελάχιστες τρομακτικές σκηνές.

Αρνητικά

Βασανιστικά αργός ρυθμός, ύπαρξη πολλών ενοχλητικών κλισέ, αδιάφοροι χαρακτήρες, ελαττωματικό μοντάζ, προχειρογραμμένο σενάριο, απουσία πειστικής ατμόσφαιρας.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Πολύ αδύναμη προσπάθεια γεμάτη κοινοτυπίες και κλισέ. Άλλη μια αχρείαστη ταινία στο σωρό των ψυχολογικών (και καλά) – μεταφυσικών ταινιών τρόμου.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.