Reviews
Διαβάζετε
The Apparition
0

The Apparition

από 07/12/2016

Σκοτεινή Οντότητα

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «The Apparition» ένα ζευγάρι τρομοκρατείται στο νέο του σπίτι από μια μυστηριώδη υπερφυσική οντότητα η οποία απελευθερώθηκε μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα παραψυχολογίας. Η οντότητα τρέφεται από τους φόβους του ζευγαριού και το ακολουθεί ακόμα και μακριά από το σπίτι.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2012

Σκηνοθεσία

Todd Lincoln

Παραγωγή

Alex Heineman, Andrew Rona, Joel Silver

Σενάριο

Todd Lincoln

Ηθοποιοί

Ashley Greene, Sebastian Stan, Tom Felton, Julianna Guill

Μουσική

Tomandandy

Εταιρείες Παραγωγής

Dark Castle Entertainment, Studio Babelsberg

Μεταφρασμένος Τίτλος

Σκοτεινή Οντότητα

Σλόγκαν

Once You Believe You Die

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$17.000.000

Box Office

$9.627.492 (έως 10/09/2012)

Διάρκεια

1 Ώρα και 23 Λεπτά (83 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Θα ακουστούμε κλισέ. Θα γίνουμε κουραστικοί να λέμε «άλλο ένα μεταφυσικό φιλμ τρόμου της σειράς». Κι όμως…απαράδεκτες ταινίες σαν το «The Apparition» δεν μας αφήνουν περιθώριο για διαφορετική αντιμετώπιση.

Υπόθεση τετριμμένη. Σενάριο γεμάτο λάθη, supernatural κοινοτυπίες και προβλέψιμες καταστάσεις. Σκηνοθεσία που μυρίζει ερασιτεχνισμό. Ηθοποιία όχι άσχημη αλλά διεκπαιρεωτική και χωρίς μεγάλες στιγμές ή εξάρσεις που να κερδίζουν το ενδιαφέρον. Ταχύτητα γεγονότων…ανάλογη χελώνας που προς το τέλος γίνεται λίγο λαγός αλλά έχει χάσει το παιχνίδι για τα καλά.

Horror Trivia
Το «The Apparition» έχει πολλές ομοιότητες με το ιαπωνικό φιλμ τρόμου «Pulse» του 2001, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση μαζί του ούτε πρόκειται για remake. Οι ομοιότητες είναι καθαρά συμπτωματικές.

Γενικά δεν θα κερδίσετε τίποτα βλέποντας το εντελώς αδιάφορο και κακοφτιαγμένο αυτό φιλμάκι τρόμου. Αντιθέτως θα το βαρεθείτε σε σημείο εκνευρισμού. Οι αριθμητικά λίγες πραγματικά τρομακτικές σκηνές και η ατμόσφαιρα απελπισίας α λα «The Beyond» του Lucio Fulci (οι παλιότεροι θα καταλάβουν) που οικοδομείται προς το φινάλε δίνουν λίγους πόντους στο έργο του φανερά άπειρου Todd Lincoln αλλά δεν μπορούν να το σώσουν από το ολικό στραπάτσο.

Αν είστε λάτρης του μεταφυσικού τρόμου…προτιμήστε μια από τις πολλές μέτριες (διότι οι καλές είναι γνωστές και μάλλον τις έχετε ήδη δει) σύγχρονες παραγωγές παρόμοιου στιλ. Μπροστά στο ανιαρό «The Apparition» θα σας φανούν καλύτερες απ’ ό, τι πραγματικά είναι.

ashley greene

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η εναρκτήρια σκηνή με το μεταφυσικό πείραμα που πήγε στραβά και χάθηκε μια κοπέλα.
  • Η καλοσκηνοθετημένη και αγωνιώδης σκηνή όπου η οντότητα επιτίθεται στο ζευγάρι με πρωτότυπο στιλ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
  • Το κλίμα απελπισίας προς το τέλος που θυμίζει λίγο από The Beyond του Lucio Fulci.

Trailer

Photos

apparition ashley greene

sebastian stan apparition

ashley greene sebastian sta

ashley greene

Posters

skotini odotita

the apparition

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Ελάχιστες τρομακτικές σκηνές που για πολύ λίγο σε καθηλώνουν μέχρι να επανέλθουν οι αδιάφορες εξελίξεις μαζί με τα χασμουρητά.

Αρνητικά

Κακογραμμένο και ανέμπνευστο σενάριο, αδιάφοροι διάλογοι, πρόχειρη σκηνοθεσία, αργός ρυθμός.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ένα ακόμα τραγικό και άνευ λόγου ύπαρξης φιλμ μεταφυσικού τρόμου.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.