Ash vs Evil Dead – Season 3 Review

Μετά από δύο ποιοτικές και ατελείωτα αιματοβαμμένες σεζόν, το Ash Vs Evil Dead ολοκλήρωσε και τον τρίτο κύκλο με 10 νέα επεισόδια. Η δαιμονιώδης Ruby (Lucy Lawless) χρησιμοποιεί τις ισχυρές δυνάμεις του διαβολικού βιβλίου Necronomicon για να γονιμοποιήσει έναν δαιμονικό «κλώνο» του Ash (Bruce Campbell) προκειμένου να υλοποιήσει μεγαλύτερα σχέδια.

Εντωμεταξύ ο Ash βιώνει την ταραχώδη επανασύνδεση με μια πρώην γκόμενα και όπως προκύπτει με μια άγνωστη κόρη του – καρπό της συνεύρεσής του με την προαναφερθείσα γκόμενα. Εννοείται ότι οι ρομαντικές αυτές επανασυνδέσεις δεν σταματούν τον αγώνα που δίνει ο Ash και η παρέα του εναντίων των δαιμόνων που ξεκινούν τα χτυπήματά τους από ένα κοντινό σχολείο.

ash vs evil dead season 3 lucy lawless

Στο πλευρό της κωμικής ομάδας βρίσκονται απρόσμενοι σύμμαχοι. Ένα τάγμα ιπποτών με καταβολές από την πανάρχαια Σουμερία απ’ όπου πηγάζει το κακό των δαιμόνων βλέπει στο πρόσωπο του Ash τον εκλεκτό σωτήρα της ανθρωπότητας και συνεργάζεται μαζί του με σκοπό την αντιμετώπιση των κακόβουλων υπηρετών του κακού. Ο αγώνας τους όμως θα είναι εξαιρετικά δύσκολος καθώς οι εκπλήξεις είναι μεγάλες και οι δαίμονες ακόμα μεγαλύτεροι!

Η 3η σεζόν συνεχίζει στο ίδιο στιλ που μας έχουν συνηθίσει οι προηγούμενες δύο. Τουτέστιν, άφθονα λουτρά αίματος, αναρίθμητες σκηνές δράσης, πολυάριθμες κωμικές και συχνά σεξουαλικού περιεχομένου ατάκες με μπροστάρη τον αδιαμφησβήτητο ηγέτη του Ash Vs Evil Dead, Ash Williams. Ο Bruce Campbell είναι για μία ακόμα φορά απολαυστικός ενώ το βασικό cast που τον πλαισιώνει συνεχίζει να έχει πολύ καλή παρουσία με καθοριστικούς ρόλους.

ash vs evil dead season finale

Τα ειδικά εφέ είναι καταπληκτικά και οι μάχες διαθέτουν την αναμενόμενα υψηλή ένταση και και βία. Παρά τον κωμικό χαρακτήρα, το Ash Vs Evil Dead απαιτεί γερό στομάχι για να παρακολουθηθεί με ευχαρίστηση. Έντονο είναι αυτή τη σεζόν το στοιχείο του αποκρυφισμού μέσω των αναφορών στη Σουμερία και των υποβλητικών οραμάτων του Pablo που τον οδηγούν σε μη αναστρέψιμα μονοπάτια σαμανισμού αναβαθμίζοντας τον ρόλο του στη σειρά.

Εκεί που με προβλημάτισε ο κύκλος είναι στα υπερβολικά ανοίγματα του σεναρίου. Η ιστορία ξεκινάει με την ενδιαφέρουσα γνωριμία του Ash με την κόρη του αλλά στη συνέχεια προστίθενται αχρείαστες σάλτσες και ανούσιες επαναλήψεις (όπως η μαγική επαναφορά του πατέρα του Ash) που δεν προσφέρουν κάτι συναρπαστικό στη ροή των γεγονότων.

ash vs evil dead season 3

Παραλογισμοί και ενοχλητικές ευκολίες όπως οι επιπόλαιες «νεκραναστάσεις» από τον ενδιάμεσο κόσμο ζωντανών και νεκρών υποδεικνύουν εμφανή έλλειψη έμπνευσης που ποντάρει στον ξεσηκωτικό χαβαλέ και την εγγενώς «αστεία» φύση του Ash Vs Evil Dead για να κρυφτεί αλλά μάταια. Οι αφηγηματικές αδυναμίες δεν μπορούν να καμουφλαριστούν και σου δίνεται η δικαιολογημένη εντύπωση ότι κάπου εδώ η ξέφρενη περιπέτεια των αγαπημένων μας ηρώων πρέπει να φτάσει σε ένα τέλος.

Πολύ σύντομα μετά την ακύρωση της σειράς από το Starz ο Bruce Campbell δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει τον χαρακτήρα του Ash Williams ποτέ πια.

Και όπως μαθαίνετε από τις ειδήσεις της ιστοσελίδας μας το τέλος ήρθε συντομότερα απ’ ό, τι θα περίμενε και ο πιο απαισιόδοξος fan της σειράς. Το ψαρωτικό φινάλε με τα post-apocalyptic υπονοούμενα θα μείνει στο ράφι τελικά. Δεν πειράζει. Το σημαντικό ήταν ότι ο κλασικός slapstick τρόμος των 80s μάς κράτησε ευχάριστη συντροφιά στη σύντομη αυτή επανεμφάνισή του ανασύροντας αισθήματα γλυκιάς νοσταλγίας στους παλιότερους, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα στους νεότερους τα horror αριστουργήματα του παρελθόντος.

ash vs evil dead season 3 poster

Θετικά: Πλούσιο gore, άφθονη δράση, καλοφτιαγμένα εφέ, ξεκαρδιστικές ατάκες

Αρνητικά: Σεναριακές αστοχίες και προχειρότητες.

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

5 star gore rating

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Στέλλα Στρούβαλη
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!
Πληροφορίες
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα
Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ