Reviews
Διαβάζετε
Dead End
0

Dead End

Στροφή Προς Την Κόλαση

Επισκόπηση
Υπόθεση

Εδώ και 20 χρόνια ο Frank Harrington πηγαίνει με την οικογένεια του για να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων στο σπίτι των πεθερικών του. Για πρώτη φορά στα 20 χρόνια αποφασίζει να κάνει μια παράκαμψη και να μην πάει από τον δρόμο τον οποίο γνωρίζει. Και κάπου εκεί στραβώνουν όλα. Η εμφάνιση μιας γυναίκας ντυμένης στα λευκά σπέρνει το θάνατο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Ένα μυστηριώδες μαύρο αμάξι εγκλωβίζει έναν έναν τους πρωταγωνιστές μέσα σε αυτό οδηγώντας τους όμως που; Δεν υπάρχουν πινακίδες που να δείχνουν την σωστή κατεύθυνση και η μόνη πινακίδα που εμφανίζεται, δείχνει έναν προορισμό στον οποίο δεν μπορούν να φτάσουν ποτέ. Σιγά σιγά οι πρωταγωνιστές αρχίζουν να καταρρέουν, να πεθαίνουν, να πανικοβάλλονται, να οδηγούνται στην παράνοια και σκοτεινά, καλά κρυμμένα, χρόνια μυστικά αρχίζουν να αποκαλύπτονται.

Χώρα

Γαλλία

Έτος

2003

Σκηνοθεσία

Jean-Baptiste Andrea, Fabrice Canepa

Παραγωγή

James Huth

Σενάριο

Jean-Baptiste Andrea, Fabrice Canepa

Ηθοποιοί

Alexandra Holden, Ray Wise, Lin Shaye, Mick Cain, Billy Asher, Amber Smith

Μουσική

Greg De Belles

Εταιρείες Παραγωγής

Sagittaire Films, Captain Movies

Μεταφρασμένος Τίτλος

Στροφή Προς Την Κόλαση

Σλόγκαν

Read the signs.

Διανομή

Audio Visual

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$900.000

Διάρκεια

85 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Εντάξει, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική με την συγκεκριμένη ταινία, θα πείτε πολλοί. Έχει επηρεάσει και έχει επηρεαστεί από πάμπολλες παρόμοιες ταινίες. Και όμως, είναι μια εξαιρετικά έξυπνα δοσμένη ταινία. Σωστά δομημένο σενάριο, χωρίς υπερβολές και πλατειασμούς, εξαιρετική σκηνοθεσία, σκοτεινή, τρομακτική, μυστηριώδης ατμόσφαιρα. Καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς με αγαπημένη μου εκείνη της μητέρας.

Αν και ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν 900.000 δολάρια, οι πωλήσεις σε DVD ξεπέρασαν τα 77.000.000 δολάρια.

Η όλη ταινία διαδραματίζεται σε ένα σκοτεινό και απειλητικό δάσος που μόνο κινδύνους κρύβει. Ευτυχώς αποφεύγει την τεχνική των jump scares και δίνει τον τρόμο με άλλο τρόπο, που όμως είναι ωμός. Η πλοκή είναι απλή και ο θεατής αμέσως μπαίνει στο κλίμα της ταινίας. Η διάρκεια της, 1 ώρα και 19 λεπτά, δεν κουράζει. Το κόλπο της ταινίας είναι ότι σε βάζει στην διαδικασία να μαντεύεις, να αναιρείς και να αναρωτιέσαι. Έχει ιδιαίτερο χιούμορ και για εμένα το τέλος της είναι αυτό που με εξέπληξε σε όλη την ταινία. Εν μέρει το περίμενα αλλά σου επιφυλάσσει και μια μικρή εκπληξούλα. Και όλα αυτά σε μια ταινία με χαμηλό προϋπολογισμό. Κάτι που την κάνει ακόμα πιο αξιόλογη.


dead end 2003 review 3

dead end 2003 review 2

dead end 2003 review 1

dead end 2003 poster 1

dead end 2003 poster 2

dead end 2003 poster 3

dead end 2003 poster 4


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η πρώτη εμφάνιση της γυναίκας με τα λευκά.
  • Το παραλήρημα της μητέρας.
  • Το κλείσιμο της ταινίας.

Θετικά

Έξυπνα δοσμένο σενάριο, καλές ερμηνείες και αρκετό μυστήριο.

Αρνητικά

Προβλεπόμενη εξέλιξη αλλά στο τέλος σε αποζημιώνει.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Έξυπνη ταινία, με ιδιαίτερο χιούμορ, που δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα στο είδος των ταινιών με χαμηλό προϋπολογισμό.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.