Reviews
Διαβάζετε
Happy Hell Night
0

Happy Hell Night

από 30/08/2019

Κολασμένη Νύχτα, Καλή Νύχτα

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο«Happy Hell Night» ένας ψυχοπαθής ιερέας που είχε προκαλέσει μακελειό στο παρελθόν σκοτώνοντας 7 φοιτητές, απελευθερώνεται κατά λάθος από το άσυλο που είχε φυλακιστεί εδώ και 25 χρόνια από άλλους φοιτητές και εκδηλώνει εκ νέου τη δολοφονική του μανία!

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1992

Σκηνοθεσία

Brian Owens

Παραγωγή

Pavlina Proevska

Σενάριο

Chrys Hudson, Michael Fitzpatrick, Brian Owens, Ron Petersen

Ηθοποιοί

Nick Gregory, Darren McGavin, Frank John Hughes, Sam Rockwell

Μουσική

Nenad Bach

Εταιρείες Παραγωγής

Pavlina Ltd.

Γνωστή και ως

Frat Night

Μεταφρασμένος Τίτλος

Κολασμένη Νύχτα, Καλή Νύχτα

Σλόγκαν

They'll Be Screaming Their Heads Off!

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

87 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «Happy Hell Night» είναι η καλύτερη απόδειξη για το βαθύ τέλμα στο οποίο είχε πέσει το slasher ιδίωμα μετά το τέλος των 80s και μέχρι να φρεσκαριστεί από το ιστορικό «Scream» το 1996. Μη σας ξεγελάει ο ψαρωτικός τίτλος ούτε η φευγαλέα συμμετοχή του Sam Rockwell (The Green Mile, Moon κλπ). Πρόκειται για σπάνια trash movie που ανακατεύει το slasher με το supernatural, με την δοσολογία να γέρνει περισσότερο προς το πρώτο είδος για το οποίο και θα μπορούσε να την δει κάποιος με την απαραίτητη υπομονή βεβαίως.

Ακολουθώντας το γνωστό μοτίβο της επανάληψης ενός παλιότερου θανατηφόρου εγκλήματος σε κολέγιο και χρησιμοποιώντας στοιχεία από τα νεανικά, κολεγιακά slasher των 80s το «Happy Hell Night» μοιάζει τόσο αχρείαστο και ξεπερασμένο που ούτε οι εντελώς ανέμπνευστες έως υπερβολικά βλακώδεις μεταφυσικές πινελιές του δεν το σώζουν. Αντιθέτως το στέλνουν όλο και βαθύτερα στο βούρκο της παρακμής. Σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες, διάλογοι όλα κινούνται σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα και μόνο το πλούσιο –αν και όχι πάντα αληθοφανές– gore προκαλεί στιγμιαία χαμόγελα στον οπαδό του τρόμου (και κυρίως του slasher/splatter).

Horror Trivia: Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Γιουγκοσλαβία (!) και στον Καναδά.

Ο κακός της υπόθεσης που θυμίζει την σαδομαζοχιστική φυσιογνωμία του Pinhead από το «Hellraiser» αλλά χωρίς τις καρφίτσες στη μουτσούνα, θα μπορούσε υπό διαφορετικές προϋποθέσεις να αποτελεί πόλο έλξης αλλά δυστυχώς κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του για να μιλήσει μας προκαλεί θυμηδία. Για αύξηση του σοκ, ο δημιουργός του φιλμ τον έκανε μάλιστα και ιερέα. O ψυχοπαθής ιερέας λοιπόν βρίσκεται κλεισμένος σ’ ένα άσυλο κοντά στο κολέγιο Winfield όπου πριν 25 χρόνια είχε κατακρεουργήσει 7 μέλη μιας αδελφότητας (Να τα μας τα κλισέ!). Στη σύγχρονη εποχή δύο νεαροί απελευθερώνουν από καθαρή χαζομάρα τον μανιακό ιερέα και όπως ήταν αναμενόμενο αυτός συνεχίζει το δολοφονικό του έργο επιλέγοντας θύματα από την κοντινή φοιτητική εστία.

Παρά την κλισαρισμένη ιστορία το «Happy Hell Night» θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον ανεκτό αν ήταν καλύτερα γυρισμένο. Για κακή μας τύχη όμως το χάλι είναι τόσο εκτεταμένο που δεν του αφήνει ελπίδες. Οι σεναριακοί παραλογισμοί ξεπερνούν κάθε επιτρεπτό όριο διαμορφώνοντας μια απρόσμενα χαοτική εικόνα. Η δε αφήγηση που προσπαθεί να ενώσει το παρελθόν με το παρόν, σκοντάφτει και σμπαραλιάζεται οριστικά. Θα ευχαριστηθείτε τις στιγμές όπου η αξίνα του ιερέα προσγειώνεται βίαια πάνω σε σώματα, κεφάλια, χέρια, πόδια, ενώ οι άρρενες θεατές θα χαροποιηθούν κι από λίγα γυμνά πλάνα θηλυκών, αλλά δυστυχώς αυτά δεν αρκούν για να κερδίσουν τη γενική συμπάθεια του horror κοινού.

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Ένας σίγουρα όχι αληθοφανής αλλά απολαυστικός φόνος όπου η αξίνα του δολοφόνου διαπερνά το πάνω μέρος του κεφαλιού μιας κοπέλας και ξεπροβάλλει από το στόμα.
  • Το ξέσκισμα λαιμού μιας νοσοκόμας.
  • Η βλάσφημη σκηνή με ένα σφαγμένο πτώμα κρεμασμένο ανάποδα σε αναποδογυρισμένο σταυρό.
  • Ένα κομμένο κεφάλι μέσα σε σκουπιδοτενεκέ!

Photos

κολασμένη νύχτα

happy hell night slasher

happy hell night review

Posters

happy hell night 1992

Clip

Links

Imdb

Wikipedia

Θετικά

Tο εκτεταμένο gore, η φιγούρα του ιδιόρρυθμου ιερέα…όταν δεν μιλάει όμως!

Αρνητικά

Παλαβό σενάριο, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, κακές ερμηνείες, αφελείς διάλογοι.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ελαττωματική ταινία σε πολλούς τομείς. Συνώνυμο της παρακμής στην οποία είχε περιέλθει η κατηγορία των slasher εκείνη την περίοδο.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.