Resolution

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατατάξω εύκολα το «Resolution» σε κάποια αναγνωρισμένη κατηγορία του τρόμου. Η αλλόκοτη αυτή ταινία των Justin Benson και Aaron Moorhead (Spring) ανακατεύει με πρωτότυπο τρόπο θέματα και μοτίβα ευρέως χρησιμοποιημένα ως κινητήριοι μοχλοί της πλοκής ταινιών τρόμου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια ασυνήθιστη ιστορία δύο φίλων, μπολιασμένη με πινελιές δράματος και ψήγματα κωμωδίας.

Μέσα από την δραματική προσπάθεια του Michael να σώσει τον αγαπημένο του φίλο Chris από τις εξαρτήσεις στην απομονωμένη καλύβα στο δάσος (το πιάσατε το μοτίβο έτσι;) ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας ένα κουβάρι μυστηριωδών και περιστασιακά τρομακτικών γεγονότων που μας αναγκάζουν να δούμε την κατάληξή τους παρά τις σποραδικές αδυναμίες της ταινίας.

resolution film

Οι αλλόκοτες αιρέσεις, το ινδιάνικο φολκλόρ, το supernatural, οι εξωγήινοι, οι κυβερνητικές συνωμοσίες, τα άσυλα φρενοβλαβών και φυσικά η κλασική «καλύβα στο δάσος» εμπεριέχονται στην τρελή ατζέντα του «Resolution» χωρίς όμως να παίζουν ξεκάθαρο ρόλο για τον βαθμό της «συμμετοχής» τους στα όσα δραματικά εξελίσσονται. Πρέπει να φτάσει κανείς μέχρι το αινιγματικό αλλά και επιβλητικό φινάλε για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το σενάριο γράφτηκε σε διάστημα έξι μηνών και τα βασικά μέρη του φιλμ βιντεοσκοπήθηκαν σε 17 μέρες. Ωστόσο, κάποιες δευτερεύουσας σημασίας σκηνές βιντεοσκοπήθηκαν σε διάστημα αρκετών μηνών κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων.

Επιπλέον, συναντάμε και κάποια metafilm στοιχεία που εισάγονται απρόσμενα στην πλοκή του φιλμ δίνοντάς του έναν διαφορετικό αέρα αλλά και δυσκολεύοντας την κατανόηση της πεμπτουσίας του «Resolution» από αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη συνομοταξία ταινιών. Υπό μια έννοια το έργο μπορεί να ιδωθεί ως ο φιλόδοξος νεαρός συγγενής του «The Cabin In The Woods» που είχε κυκλοφορήσει λίγο καιρό νωρίτερα αποδίδοντας φόρο τιμής σε παραδοσιακά horror στοιχεία αλλά και διακωμωδώντας ορισμένα κλισέ της σκηνής.

resolution review

Το «Resolution» κάνει το ίδιο με λιγότερο εντυπωσιακό στιλ αν και μια αφίσα με το εξώφυλλο του Necronomicon από την κλασική σειρά ταινιών τρόμου «The Evil Dead» που κοσμεί την καλύβα των πρωταγωνιστών μας «φτιάχνει» επικίνδυνα!

Για να καταλήξουμε κάπου, θα πω απλά ότι η παρακολούθηση του φιλμ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα καταλάβω την γκρίνια και τα παράπονα ορισμένων για θέματα όπως η αργή εξέλιξη και οι «κουλοί» διάλογοι μεταξύ των δύο φίλων όμως πιστεύω ότι αν εξετάσουμε το «Resolution» από μια πιο σφαιρική σκοπιά, σίγουρα αποτελεί μια καλοδεχούμενη προσθήκη στη σκηνή του τρόμου που πάσχει από εμπνευσμένες ιδέες τα νεότερα χρόνια. Ίσως με λιγότερη τρέλα και πιο γερό δέσιμο των γεγονότων να έκανε τη μεγάλη έκπληξη και να κέρδιζε περισσότερους φίλους. Εγώ πάντως το απόλαυσα.

resolution aaron moorhead
resolution movie tribeca film 2012

Βαθμός
Πρωτότυπη αλλά και δύσκολη ταινία που δεν μπορείς εύκολα να την κατατάξεις κάπου. Υφολογικά θα μπορούσε να θεωρηθεί το ξαδερφάκι του αναγνωρισμένου «The Cabin In The Woods».
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Army of the Dead Review

The Strain – Season 3 Review

Santa Clarita Diet – Season 2 Review

Δημοφιλή

The Hitcher

Cube (Ο κύβος) Review