Reviews
Διαβάζετε
Resolution
0

Resolution

από Horrormovies.gr26/06/2015
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Resolution» ένας άντρας δένει το ναρκομανή φίλο του σε μια καλύβα προσπαθώντας να τον αποτραβήξει από την εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Κάτι πολύ περίεργο όμως συμβαίνει. Κάποιος ή κάτι παρακολουθεί και βιντεοσκοπεί τους δύο φίλους…

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2012

Σκηνοθεσία

Justin Benson, Aaron Scott Moorhead

Παραγωγή

Justin Benson, David Lawson

Σενάριο

Justin Benson

Ηθοποιοί

Peter Cilella, Vinny Curran, Zahn McClarnon, Bill Oberst Jr.

Εταιρείες Παραγωγής

Tribeca Film, Cinedigm

Γνωστή και ως

Cabin of Death

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

1 Ώρα και 33 Λεπτά (93 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατατάξω εύκολα το «Resolution» σε κάποια αναγνωρισμένη κατηγορία του τρόμου. Η αλλόκοτη αυτή ταινία των Justin Benson και Aaron Moorhead (Spring) ανακατεύει με πρωτότυπο τρόπο θέματα και μοτίβα ευρέως χρησιμοποιημένα ως κινητήριοι μοχλοί της πλοκής ταινιών τρόμου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μια ασυνήθιστη ιστορία δύο φίλων, μπολιασμένη με πινελιές δράματος και ψήγματα κωμωδίας.

Μέσα από την δραματική προσπάθεια του Michael να σώσει τον αγαπημένο του φίλο Chris από τις εξαρτήσεις στην απομονωμένη καλύβα στο δάσος (το πιάσατε το μοτίβο έτσι;) ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας ένα κουβάρι μυστηριωδών και περιστασιακά τρομακτικών γεγονότων που μας αναγκάζουν να δούμε την κατάληξή τους παρά τις σποραδικές αδυναμίες της ταινίας.

Οι αλλόκοτες αιρέσεις, το ινδιάνικο φολκλόρ, το supernatural, οι εξωγήινοι, οι κυβερνητικές συνωμοσίες, τα άσυλα φρενοβλαβών και φυσικά η κλασική «καλύβα στο δάσος» εμπεριέχονται στην τρελή ατζέντα του «Resolution» χωρίς όμως να παίζουν ξεκάθαρο ρόλο για τον βαθμό της «συμμετοχής» τους στα όσα δραματικά εξελίσσονται. Πρέπει να φτάσει κανείς μέχρι το αινιγματικό αλλά και επιβλητικό φινάλε για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Horror Trivia: Το σενάριο γράφτηκε σε διάστημα έξι μηνών και τα βασικά μέρη του φιλμ βιντεοσκοπήθηκαν σε 17 μέρες. Ωστόσο, κάποιες δευτερεύουσας σημασίας σκηνές βιντεοσκοπήθηκαν σε διάστημα αρκετών μηνών κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων.

Επιπλέον, συναντάμε και κάποια metafilm στοιχεία που εισάγονται απρόσμενα στην πλοκή του φιλμ δίνοντάς του έναν διαφορετικό αέρα αλλά και δυσκολεύοντας την κατανόηση της πεμπτουσίας του «Resolution» από αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη συνομοταξία ταινιών. Υπό μια έννοια το έργο μπορεί να ιδωθεί ως ο φιλόδοξος νεαρός συγγενής του «The Cabin In The Woods» που είχε κυκλοφορήσει λίγο καιρό νωρίτερα αποδίδοντας φόρο τιμής σε παραδοσιακά horror στοιχεία αλλά και διακωμωδώντας ορισμένα κλισέ της σκηνής.

Το «Resolution» κάνει το ίδιο με λιγότερο εντυπωσιακό στιλ αν και μια αφίσα με το εξώφυλλο του Necronomicon από την κλασική σειρά ταινιών τρόμου «The Evil Dead» που κοσμεί την καλύβα των πρωταγωνιστών μας «φτιάχνει» επικίνδυνα!

Για να καταλήξουμε κάπου, θα πω απλά ότι η παρακολούθηση του φιλμ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα καταλάβω την γκρίνια και τα παράπονα ορισμένων για θέματα όπως η αργή εξέλιξη και οι «κουλοί» διάλογοι μεταξύ των δύο φίλων όμως πιστεύω ότι αν εξετάσουμε το «Resolution» από μια πιο σφαιρική σκοπιά, σίγουρα αποτελεί μια καλοδεχούμενη προσθήκη στη σκηνή του τρόμου που πάσχει από εμπνευσμένες ιδέες τα νεότερα χρόνια. Ίσως με λιγότερη τρέλα και πιο γερό δέσιμο των γεγονότων να έκανε τη μεγάλη έκπληξη και να κέρδιζε περισσότερους φίλους. Εγώ πάντως το απόλαυσα.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το τρομακτικό κορίτσι που κοιτάει τους δύο φίλους έξω από το παράθυρο της καλύβας.
  • Η είσοδος του Michael σε μια κοντινή σπηλιά που συνοδεύεται από μια μεγάλη τρομάρα.
  • Το τρομακτικό τετ α τετ του Michael με έναν Γάλλο αρχαιολόγο που είχε ερευνήσει την περιοχή παλιότερα.
  • Το αινιγματικό φινάλε που επιτρέπει ποικιλία ερμηνειών και αναλύσεων.

Photos

resolution film

resolution review

resolution aaron moorhead

resolution movie tribeca film 2012

Posters

resolution 2012

resolution dvd

Trailer

Θετικά

Πρωτότυπη υπόθεση, πρωτότυπο σενάριο, ύπαρξη πλούσιου μυστηρίου, επιτυχής προσπάθεια διακωμώδησης ορισμένων κλισέ του horror κινηματογράφου.

Αρνητικά

Σχετικά αργός ρυθμός, αρκετοί ανούσιοι διάλογοι, η ερμηνεία του ναρκομανή γίνεται λίγο μη ρεαλιστική σε κάποια διαστήματα.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Πρωτότυπη αλλά και δύσκολη ταινία που δεν μπορείς εύκολα να την κατατάξεις κάπου. Υφολογικά θα μπορούσε να θεωρηθεί το ξαδερφάκι του αναγνωρισμένου «The Cabin In The Woods».

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.